Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament millora la senyalització de l’illa de vianants per a fer-la més entenedora S’ha reduït el nombre de senyals que hi havia a cada panell, mantenint la informació imprescindible i donant prioritat a la circulació prohibida. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament millora la senyalització de l’illa de vianants per a fer-la més entenedora

S’ha reduït el nombre de senyals que hi havia a cada panell, mantenint la informació imprescindible i donant prioritat a la circulació prohibida.
L’Ajuntament de Rubí ha simplificat la senyalització vertical de l’illa de vianants amb l’objectiu de fer-la més entenedora i comprensible pels conductors. Així, els nous panells, que des d’aquest cap de setmana substitueixen els que hi havia fins ara, contenen menys senyals, ja que s’ha eliminat la informació que era prescindible. A més, s’ha donat més rellevància a la senyal de circulació prohibida, augmentant-ne la seva mida.

Els nous panells mantenen les senyals de prohibició de pas, de zona residencial i la limitació de 10 km/h, així com quins usuaris poden accedir a l’illa i els horaris en què els hi és permès fer-ho. També s’ha mantingut el cartell que indica que es tracta d’una illa de vianants (ubicat a la part superior del panell) i el que informa els conductors que es generen denúncies automàtiques gràcies a un sistema de vídeocontrol (col•locat a la part inferior).

En canvi, s’han eliminat senyals que eren prescindibles, com ara la prohibició de pas per l’illa de vianants d’aquells vehicles de més de 5 tones, ja que a les entrades del municipi ja existeixen senyals que limiten el pas d’aquest tipus de vehicles per tota la ciutat, inclosa l’illa de vianants.

Properament, el consistori també col·locarà una placa complementària al costat de cadascun dels semàfors que regulen les pilones de l’illa de vianants informant que es tracta de pilones mòbils, amb l’objectiu de reforçar la seva presència. Recordem que els semàfors de l’illa no regulen el trànsit, sinó l’estat de les pilones. Quan aquestes estan amunt, el semàfor està tancat (vermell), el que indica que no es pot passar; mentre que quan estan avall, el semàfor es troba en estat intermitent, el que indica que els vehicles autoritzats poden circular amb precaució.

La millora de la senyalització de l’illa va ser un dels compromisos als quals es va comprometre el ple municipal, en la sessió ordinària corresponent al mes de gener de 2011.