Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament invertirà 750.000 euros en millores als polígons empresarials de Rubí en dos anys L’alcaldessa i els directius de Fòrum Cecot Rubí visiten la primera de les obres a l’avinguda Bizet. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament invertirà 750.000 euros en millores als polígons empresarials de Rubí en dos anys

L’alcaldessa i els directius de Fòrum Cecot Rubí visiten la primera de les obres a l’avinguda Bizet.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, i el regidor de Desenvolupament Urbà, Roger Garcia, acompanyats del president de Fòrum Cecot Rubí, Jordi Parera, el vicepresident, Lluís Ridao i altres empresaris de la zona han visitat la primera de les obres de millora que l’Ajuntament està portant a terme als polígons industrials de la ciutat, per tal de millorar l’accessibilitat als mateixos. Per primera vegada, l’Ajuntament invertirà 750.000 euros durant dos anys en aquests espais industrials, després de la modificació pressupostària del passat ple de setembre en què es va aprovar una aportació econòmica de 400.000 euros per realitzar obres als polígons industrials rubinencs, que se suma als 350.000 establerts ens els pressupostos d’aquest any.

Posteriorment a la visita, l’alcaldessa ha explicat, en roda de premsa algunes d’aquestes inversions, que “s’estan fent de forma consensuada amb els empresaris de la ciutat amb qui estem treballant de forma coordinada per aconseguir que Rubí sigui una ciutat activa econòmicament, amb l’objectiu de generar sinèrgies entre l’administració local i les empreses”. A més de les obres impulsades pel consistori, Carme Garcia s’ha referit a altres projectes que potenciaran la millora dels polígons empresarials de la ciutat. D’una banda, ha citat el projecte de senyalització dels polígons industrials impulsat pel CIT que es troba en fase d’adjudicació provisional i que es podria començar a instal·lar el primer trimestre de 2011, i, d’altra, a l’aprovació inicial de la reparcel·lació de Cova Solera “que va ser aprovat de forma inicial per la Junta de Govern Local el passat 30 de setembre i ara es troba en exposició pública” a l’espera de rebre les al·legacions pertinents i fer l’aprovació definitiva. Aquest projecte de reparcel·lació, que es trobava aturat des de l’any 1990, preveu unes actuacions puntuals d’urbanització en el sector, com la reparació d’un mur de contenció en mal estat a la cruïlla del carrer Luxemburg amb l’av. Cova Solera, la construcció d’un mur de contenció a la cruïlla dels carrers Luxemburg i París i l’arranjament de l’aparcament situat entre els carrers Amsterdam i Londres.

Per la seva banda, el president de Fòrum Cecot- Rubí, Jordi Parera, ha dit que les obres d’arranjament del Polígon Can Jardí “han estat les primeres d’un pressupost més global mitjançant el qual l’Ajuntament s’ha compromès a millorar de forma continuada els polígons empresarials de la ciutat”. Parera s’ha mostrat satisfet de la col·laboració entre l’associació d’empresaris de la ciutat i l’Ajuntament ja que “aquestes millores en infraestructures potenciaran els nostres polígons per a totes aquelles empreses que busquin un lloc per instal·lar-s’hi”.

Les millores de 2010 ja han començat

Les obres previstes per a aquest any, a banda de la de l’Avinguda Bizet que ha estat realitzada durant la primera setmana d’aquest mes, es faran als polígons de Can Jardí i de Cova Solera. Actualment, es troba en fase de redacció el projecte de creació d’una rotonda entre les avingudes de Can Sucarrats i Roma i el carrer d’Atenes, al polígon industrial de Cova Solera. Aquestes obres s’iniciaran abans de finals d’any i tindran una durada aproximada de tres mesos.

A més, s’està elaborant un estudi per construir una altra rotonda que reguli i faciliti l’afluència de trànsit a la zona, a la confluència entre l’avinguda de Wagner i els carrers Schubert i Vivaldi, també al polígon de Can Jardí. Quan s’hagi acabat aquest estudi, s’instal·larà una rotonda provisional amb New Jerseys de plàstic per tal de comprovar el correcte funcionament de la nova rotonda i la seva viabilitat abans de procedir a la seva construcció.

Pel que fa a les obres de 20011, a les quals es destinaran 400.000 euros segons la modificació pressupostària aprovada al ple de setembre, s’asfaltaran els carrers Mozart i l’Avda. Wagner del Polígon de Can Jardí, arranjament que completaria la zona del carrer Bizet i la rotonda provisional. En aquest espai, s’està realitzant un projecte per fresar i col·locar una capa de rodadura a la totalitat d’aquests dos carrers, que sumen un total de 14.000 m2 aproximadament i una capa d’eslurri de color verd a la mitjana del carrer Wagner. Aquesta obra podria començar a finals d’any i la durada prevista és d’una setmana.

Altres inversions que s’han fet al llarg d’aquests últims anys al polígons han estat en manteniment de l’enllumenat públic pel qual s’han invertit un total de 469.000 euros des de 2003 a 2010 en el polígons de Can Jardí, Cova Solera, La Llana, La Bastida, Can Rosès, Rubí Sud, Conflent i Can Pi de Vilaroc