Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inicia una campanya d’inspecció de rètols publicitaris al carrers del centre de la ciutat De moment, s’estan retirant tots els elements de façanes i mobiliari urbà i avisant a les empreses de l’ordenança reguladora. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament inicia una campanya d’inspecció de rètols publicitaris al carrers del centre de la ciutat

De moment, s’estan retirant tots els elements de façanes i mobiliari urbà i avisant a les empreses de l’ordenança reguladora.
L’Ajuntament de Rubí ha començat una campanya d’inspecció i retirada de tots els elements publicitaris, bàsicament rètols i cartells, que empreses, comerços , entitats i /o particulars, enganxen a les façanes dels edificis i al mobiliari urbà de la ciutat. Inicialment, s’està actuant als carrers del centre ja que s’ha detectat què és on hi ha una major proliferació de tots aquests elements a la via pública. Però, posteriorment, l’actuació de retirada d’aquests elements s’estendrà a altres zones de la ciutat, fins a arribar a tots els punts on es trobin actuacions d’aquest tipus.

L’acció d’inspecció i retirada d’aquests elements s’emmarca en l’acompliment de l’Ordenança de bon veïnatge i d’ús de l’espai públic del Pla municipal de promoció del civisme i la convivència, que va ser aprovada pel Ple municipal a finals de 2010. A l’ordenança, el Títol III fa referència al comportament general en l’àmbit dels espais d’ús públic, amb la regulació d’aspectes com la contaminació visual de l'entorn urbà amb grafits, pintades, cartells i qualsevol altra forma de propaganda i publicitat, entre d’altres.

A més, la campanya municipal d’inspecció i retirada està acompanyada d’una campanya informativa i de requeriment per part de la Policia Local, per avisar als infractors de la necessitat d’utilitzar altres canals, que no siguin les façanes i els elements urbans de la via pública, per fer publicitat de les seves activitats i/o serveis. Fins ara, la Policia Local ha contactat amb més d’una cinquantena dels infractors per informar de l’aplicació de l’ordenança i ha remés als serveis municipals informació de les entitats implicades, per tal que siguin informades a través dels serveis de la necessitat de corregir actuacions com aquestes.