Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inicia les obres de consolidació de les pintures barroques de l’ermita de Sant Muç Aquestes reparacions protegiran les pintures fins que el Bisbat de Terrassa comenci la rehabilitació de l’edifici. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament inicia les obres de consolidació de les pintures barroques de l’ermita de Sant Muç

Aquestes reparacions protegiran les pintures fins que el Bisbat de Terrassa comenci la rehabilitació de l’edifici.
L’Ajuntament ha iniciat les obres de consolidació de les pintures barroques que hi ha a l’Ermita de Sant Muç, tot i que l’edifici és propietat del Bisbat de Terrassa, per intentar protegir-les i poder aturar el procés de deteriorament que estan sofrint en els darrers anys com a conseqüència del mal estat del sostre de l’ermita. Les obres duraran uns dos mesos i tenen un pressupost de 10.500 euros, dels quals el consistori assumirà el 30% i la resta la Generalitat a través d’una subvenció que ha concedit per procedir a la seva reparació.

Fa uns mesos, l’Ajuntament es va posar en contacte amb el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) per tal que els seus tècnics vinguessin a Rubí a valorar l’estat d’aquestes pintures barroques del S. XVIII. Aquest centre de la Generalitat de Catalunya contribueix en la preservació del patrimoni cultural, actuant de forma directa o tutelant les intervencions sobre aquests béns mobles. I en aquest cas, el CRBMC va alertar a l’Ajuntament de la degradació de les mateixes i de la necessitat que s’iniciés algun procés per assegurar l’aturada d’aquest deteriorament.

Amb les obres, que s’han iniciat avui, els tècnics restauradors procediran a efectuar un procés que es coneix com a consolidació, ja que no es pot fer una obra completa de restauració de les pintures fins que no es faci la reparació de la coberta de l’ermita, que està provocant les filtracions i humitats que afecten a les pintures. Amb aquesta consolidació, s’actuarà per protegir el guix que dona suport a la pintura policromada d’aquesta obra barroca per evitar que es continuï deteriorant.