Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inicia els cursos de formació per a pares i mares Conèixer el desenvolupament dels infants en les seves diferents etapes per ajudar a la seva educació és l’objectiu d’aquests cursos. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament inicia els cursos de formació per a pares i mares

Conèixer el desenvolupament dels infants en les seves diferents etapes per ajudar a la seva educació és l’objectiu d’aquests cursos.
L’Ajuntament de Rubí ha posat en marxa, un any més, la formació específica gratuïta adreçada a pares i mares en temes d’educació en les diferents etapes de creixement dels fills.

Pel primer dels grups, pels infants que tenen de 0 a 3 anys, el curs “Som pares” dona les claus per conèixer el desenvolupament dels fills i filles, com som com a pares o mares, la forma de treballar els hàbits de dormir, menjar i higiene, com posar límits i normes per combatre les rebequeries, les possibilitats del joc i com afrontar les emocions. Aquest curs es desenvolupa en sis sessions de dues hores, de 17.15 a 19.15 h, i es farà a l’Escola Bressol Municipal La Lluna els dilluns 20 i 27 d’abril i 4, 11, 18, i 25 de maig. Les inscripcions es poden fer fins al 17 d’abril.

El segon curs, “Els reis de la casa”, s’adreça als pares amb infants de 3 a 6 anys i tractarà aspectes com la forma de ser d’aquests infants, la tipologia de pares, com aprendre a dir no, fer front a les emocions davant el naixement d’un germanet, els hàbits a casa i a l’escola i els avis cangurs. El curs es farà a l’edifici Rubí + D els dimarts 21 i 28 d’abril i 5, 12, 19 i 26 de maig de 17 a 19 hores i les inscripcions es poden formalitzar fins al 20 d’abril. En ambdós casos hi haurà servei gratuït d’acollida pels infants dels pares que hi participin.

Aprendre a conèixer i tractar als adolescents és l’objectiu del desè curs “Vull ser jo!” que abordarà l’etapa de l’adolescència, com comunicar-se amb els adolescents, com arribar a pactes i negociar amb ells, l’autoestima i la seguretat d’aquests joves, les drogues i la sexualitat i les pors que pot generar en els pares l’arribada a aquesta etapa dels seus fills i filles. Aquest curs, que està inclòs en el Pla Educatiu d’Entorn, es farà a l’IES L’Estatut els dimarts 21 i 28 d’abril i 5, 12, 19 i 26 de maig de 19 a 21 hores i les inscripcions es poden formalitzar fins al 20 d’abril.

Les inscripcions es poden fer omplint el full d’inscripció i portant-lo a Serveis a les Persones (C/ General Prim, 33-35, 2n pis), a través del correu electrònic educacio@ajrubi.es aportant les dades del full d’inscripció, i a través de la web municipal.