Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inicia 8 nous plans d’ocupació per a aquest any amb la contractació de 43 persones aturades El Pla d’Ocupació de El Pinar contempla la contractació de 6 persones més d’aquest barri de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament inicia 8 nous plans d’ocupació per a aquest any amb la contractació de 43 persones aturades

El Pla d’Ocupació de El Pinar contempla la contractació de 6 persones més d’aquest barri de la ciutat.
L’Institut Municipal de Promoció Econòmica i Social (IMPES) de l’Ajuntament de Rubí ha posat en marxa 8 nous plans d’ocupació, corresponents als previstos per a l’any 2009, a través dels quals ha contractat un total de 43 treballadors i treballadores que es troben en situació d’atur. El contracte, per un període de sis mesos, assigna a aquests treballadores/es el desenvolupament d’obres i serveis d’interès general i social per a la ciutat.

El projectes, que han estat aprovats pel Servei d’Ocupació de Catalunya amb una subvenció de 345.977 euros, permetran ajudar a la població de gent gran per evitar processos de deteriorament; realitzar treballs de reparació i manteniment de zones verdes, edificis i instal·lacions públiques, i mobiliari urbà, entre d’altres; assessorar a la comunitat en temes de salut pública; fer la inspecció d’incidències a la via pública; i netejar els boscos i les franges perimetrals de seguretat de les urbanitzacions.

Així, els treballadors/es, que estaran ubicats a diverses àrees i serveis de l’ajuntament, desenvoluparan tasques d’auxiliars administratius (7 persones), treballadors i educadors socials (4), psicòleg (1), sociòleg (1), agents cívics (6), peons i auxiliars de jardí (9), peons d’obra (14) i oficial d’obra (1).

Aquests plans d’ocupació, accions adreçades a col·lectius en situació d’atur, són programes de tipus pràctic per tal d’oferir l’adquisició de competències per millorar les seves condicions d’ocupabilitat i d’accés al mercat laboral.

Pla de barris de El Pinar

A més d’aquestes noves contractacions, hi haurà 6 noves més, 5 d’elles entre els veïns del barri El Pinar, en el marc del Programa específic de caràcter experimental per afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats especials, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Aquest programa impulsa accions complementàries als projectes de Llei de Barris, per tal d’actuar de forma integral a cada barri per millorar les condicions de vida en general de les persones que hi viuen.

En aquest cas, es contractarà un tècnic pel barri que serà la persona responsable d’implementar un dispositiu de suport per a la inserció laboral dels ciutadans/nes de El Pinar, per oferir-los informació i orientació per trobar feina, formació de competències, bàsiques i instrumentals i tutories de seguiment i acompanyament del pla de treball individual.

A més, a través d’aquest programa es contractaran 5 persones desocupades del barri per a la realització d’una obra o servei d’interès general i social en el marc del projecte integral de renovació del barri. Amb aquesta ocupació es vol oferir experiència laboral a persones desocupades per tal de millorar les seves competències d’ocupabilitat en tasques de manteniment de jardineria i mobiliari urbà.

La inversió total en aquest dispositiu d’integració laboral és de 83.986 euros.