Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i l’ACA es trobaran al febrer per tancar la reparació del col·lector de Can Xercavins i la restauració de la llera del torrent El consistori lliurarà a la Generalitat una memòria valorada de les actuacions que cal fer. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament i l’ACA es trobaran al febrer per tancar la reparació del col·lector de Can Xercavins i la restauració de la llera del torrent

El consistori lliurarà a la Generalitat una memòria valorada de les actuacions que cal fer.
L’Ajuntament de Rubí lliurarà en 15 dies a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), una memòria valorada de les accions necessàries per normalitzar el funcionament del col·lector que transcorre pel torrent de Can Xercavins des de fa 20 anys. La seva rehabilitació, que anirà a càrrec de l’ACA posarà fi a les incidències que han obligat a intervenir a SOREA, l’empresa concessionària del cicle de l’aigua a Rubí, una vintena de vegades en només els dos darrers anys. La major part d’aquestes incidències han estat ocasionades per problemes d’embussament del col·lector per acumulació de sediments, per penetració d’arrels o per l’entrada en càrrega del col·lector provocant que les tapes dels pous de registre saltessin.

La competència de l’explotació i manteniment d’aquest col·lector no és municipal, sinó de l’ACA, per la qual cosa el consistori s’ha adreçat, en diverses ocasions, a l’organisme dependent del departament de Mediambient de la Generalitat perquè solucioni definitivament aquest problema. Al juliol, la Junta de Govern Local li reclamava que assumís el manteniment del col·lector i el passat novembre, l’ajuntament arrencava el compromís de la Generalitat que aquesta infraestructura s’arranjaria.

Entre els acords assolits en aquesta darrera trobada hi havia el compromís, per part de l’Ajuntament de Rubí d’assumir el cost de la redacció d’una memòria valorada que reflecteixi les accions que cal fer en el col·lector, mentre que l’ACA es comprometia a dotar una partida econòmica per materialitzar el projecte, que inclou també la restauració de la llera del torrent.

El compromís municipal s’ha complert, i a principis del mes vinent el consistori es trobarà amb l’ACA per presentar aquesta memòria. Ara només faltarà que l’ACA assigni els recursos econòmics necessaris per adjudicar les obres..

L’Ajuntament de Rubí va presentar fa uns mesos el Pla director de la xarxa de clavegueram del municipi. Aquesta eina facilita una visió conjunta de les infraestructures hidràuliques, facilita la planificació d’actuacions i garanteix el seu bon funcionament.

Les entitats informades

El regidor de Mediambient, Manel Velasco, ha informat dels avanços en les negociacions amb l’ACA al col·lectiu de 14 entitats recentment constituït per reclamar la reparació definitiva del col·lector i la restauració del torrent.

Velasco es va trobar amb ells la setmana passada i es va comprometre a constituir una comissió informativa de seguiment de les obres del col·lector de Can Xercavins on els representants d’aquestes entitats tindran presència.