Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament explica als empresaris les obres que es duran a terme a Can Jardí i Cova Solera El consistori ha previst una inversió de 750.000 euros entre el 2010 i el 2011 per arranjar la via pública i millorar la mobilitat en aquests polígons. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament explica als empresaris les obres que es duran a terme a Can Jardí i Cova Solera

El consistori ha previst una inversió de 750.000 euros entre el 2010 i el 2011 per arranjar la via pública i millorar la mobilitat en aquests polígons.
La regidora de Promoció Econòmica i Ocupació, Maria Mas, i el regidor de Desenvolupament Urbà, Roger Garcia, han explicat als empresaris de Can Jardí les millores que l’Ajuntament té previst dur a terme en aquesta i altres zones industrials de la ciutat, incloses al Pla d’Inversions als Polígons Industrials 2010-2011.

Maria Mas ha traslladat als empresaris que, “malgrat la crisi econòmica, l’Ajuntament confia poder seguir fent inversions als polígons industrials, perquè les empreses són un dels elements que caracteritzen Rubí”. La regidora de Promoció Econòmica i Ocupació ha explicat que han convocat aquesta reunió amb els empresaris de Can Jardí perquè “són ells els que saben de primera mà les mancances que hi ha en aquest polígon i, per tant, són ells els que poden prioritzar on cal actuar”.

Per la seva banda, el regidor de Desenvolupament Urbà, Roger Garcia, ha recordat que “el polígon de Can Jardí és el més antic de la ciutat, ja que es va crear l’any 1974, i, per tant, és també un dels que té més necessitats”. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha decidit concentrar bona part de les actuacions en aquesta zona industrial.

Garcia també ha recordat als empresaris que el consistori ha dut a terme diverses millores als polígons industrials en els darrers anys. El regidor de Desenvolupament Urbà ha destacat l’ ampliació del vial de connexió entre les carreteres BP-1503 i C-1413a al polígon del Molí de la Bastida i la millora de les voreres i de l’enllumenat de l’avinguda de l’Astronomia i la plaça d’Urània, al polígon de Can Sant Joan, gràcies a l’aportació del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL). També ha recordat diverses actuacions de manteniment als polígons de Cova Solera i Can Jardí, entre d’altres.

De fet, en el marc Pla d’Inversions als Polígons Industrials 2010-2011, el passat mes de setembre es va asfaltar l’avinguda de Bizet, al polígon industrial de Can Jardí. Enguany s’ha previst pavimentar els carrers de Mozart i de Wagner i crear dues rotondes, una a Can Jardí i l’altra a Cova Solera.

Una nova rotonda a Can Jardí
Una de les actuacions previstes per l’Ajuntament de Rubí és la creació d’una rotonda provisional a la intersecció entre els carrers de Schubert i Wagner i l’avinguda de Bizet, al polígon industrial de Can Jardí.

Amb aquest nou giratori, que ara per ara es crearà amb tanques de plàstic, el consistori pretén millorar la mobilitat en aquest punt. I és que les actuals característiques d’aquesta intersecció (una bifurcació en forma d’Y) dificulten la comprensió del funcionament de la cruïlla, sobretot dels sentits de circulació prioritaris. A més, les maniobres de canvi de sentit també resulten perilloses, especialment en el cas dels vehicles de gran tonatge.

En un futur, i després de comprovar que la rotonda provisional funciona correctament, és previst construir un giratori definitiu de 14 metres de radi, centrat en l’eix viari principal de la cruïlla: l’avinguda de Bizet. La rotonda anirà acompanyada d’un carril segregat que permetrà fer la maniobra directa de gir cap a la dreta des del c/ Shubert cap a l’avinguda de Bizet.

Pla d’Asfaltat en zones industrials
En el marc del Pla d’Asfaltat 2010-2011 relatiu a les zones industrials de la ciutat, el consistori ha previst la pavimentació dels carrers de Wagner i Mozart. El projecte també inclou l’adequació de les illetes existents al c/ Wagner per a col·locar-hi aparcaments en bateria i la reposició de 2 punts de llum.

Aprofitant aquesta actuació, que compta amb un pressupost de 400.000 euros, també se suprimiran les barreres arquitectòniques existents. Les obres tenen una durada prevista de 8 setmanes i es podrien iniciar al juliol, quan hi acostuma a haver menys activitat industrial.

Una nova rotonda a Cova Solera
L’Ajuntament de Rubí arranjarà i millorarà la intersecció situada entre els carrers d’Atenes, Roma i l’avinguda de Can Sucarrats, al polígon industrial de Cova Solera, gràcies a la construcció d’una nova rotonda. L’objectiu d’aquest nou giratori circular és reordenar el trànsit existent de la intersecció, fent-la més entenedora i segura per a la circulació de vehicles i per la resta d’usuaris de la via.

Actualment, en aquesta cruïlla hi ha una rotonda provisional, feta a base de tanques de plàstic que simulen la illeta interior d’una rotonda. La senyalització horitzontal i vertical és deficient i el paviment de la calçada es troba molt desgastat pel pas dels vehicles.

El projecte contempla la construcció de la nova rotonda, d’uns 13 metres de radi, complementada per dos carrils segregats que facilitaran l’entrada directa dels vehicles a l’avinguda de Can Sucarrats des dels carrers de Roma i Atenes. La illeta interior del giratori es pavimentarà amb un tipus de vorada que afavoreixi que qualsevol vehicle de grans dimensions pugui aprofitar l’amplada d’aquesta illeta interior en la seva trajectòria, en cas que sigui necessari. Aquest condicionant és molt important, al tractar-se d’una rotonda situada a l’interior d’un polígon industrial.

També s’adaptaran les voreres existents a la nova situació urbanística i es crearan passos de vianants adaptats a persones amb mobilitat reduïda. A més, es renovarà la capa de trànsit del paviment de la calçada. Pel que fa al clavegueram, se substituiran els embornals situats dins l’àmbit d’actuació i se’n col·locaran de nous a l’exterior de la rotonda per facilitar el drenatge de la intersecció. També s’aprofitarà per renovar dos pous de registre i per substituir una part del col·lector existent al carrer d’Atenes, de 40 centímetres de diàmetre, per un tub de major capacitat (de 80 centímetres de diàmetre).

Per últim, es col·locarà la nova senyalització vertical i horitzontal i diverses papereres als passos de vianants.