Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament estudia el Pla Especial Urbanístic de Can Carreras i Can Balasc per presentar-hi al·legacions La Comissió d’Urbanisme de Barcelona ha aprovat el pla de manera inicial. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament estudia el Pla Especial Urbanístic de Can Carreras i Can Balasc per presentar-hi al·legacions

La Comissió d’Urbanisme de Barcelona ha aprovat el pla de manera inicial.
L’Ajuntament de Rubí ha rebut notificació per part de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona de l’aprovació inicial del Pla Especial Urbanístic de Can Carreras i Can Balasc. A hores d’ara, els serveis tècnics del consistori estan analitzant detingudament el contingut d’aquest pla especial.

Segons ha avançat el regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, “si el pla especial no va en la línia de la moció que el Ple de l’Ajuntament de Rubí va aprovar el mes d’octubre, l’Ajuntament presentarà les al·legacions oportunes al document”. Recordem que en aquella moció (aprovada amb els vots favorables de tots els grups a excepció del PP, que hi va votar en contra) es va acordar demanar a la Generalitat la suspensió provisional de l’activitat a l’abocador de Can Carreras i l’inici d’una investigació en relació a la tipologia de residus que s’hi han abocat. També es va acordar demanar a l’administració autonòmica la suspensió de l’autorització ambiental, atorgada el 9 de gener de 2012, per la incorrecta gestió de l’abocador i les repercussions ambientals que aquesta activitat té sobre els veïns, els centres educatius propers i la ciutadania de Rubí en general.

En aquest sentit, tal com ha apuntat Velasco, “l’Ajuntament de Rubí es manté ferm en el seu posicionament de reclamar que es tanqui Can Carreras i que Can Balasc no es converteixi en un Can Carreras 2”. Segons el regidor, “la nostra posició no variarà”. I és que el consistori rubinenc continua estant en contra de la modificació de la Llei d’urbanisme, efectuada el març de 2012, mitjançant la qual els ajuntaments no tenen capacitat de prendre decisions vinculants sobre els abocadors: “Amb la modificació de la llei, ara només podem participar durant el període d’al·legacions. I així ho farem si el pla especial inclou qualsevol cosa que sigui contrària als interessos dels rubinencs”. Manuel Velasco ha assegurat que l’Ajuntament esgotarà la via administrativa i legal per evitar que el Pla Especial Urbanístic es desenvolupi sense el vist-i-plau i el consens de la ciutat.

Aquest dimecres, l’equip de govern ha informat d’aquesta qüestió a la Junta de Portaveus i els ha lliurat el contingut del Pla perquè tots els grups municipals en tinguin coneixement