Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament està recopilant la informació que demana la CUB per poder aprovar el POUM La Comissió ha fet arribat un acord on demana alguns informes i documentació addicional necessaris per tancar el procés d’aprovació del Pla. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament està recopilant la informació que demana la CUB per poder aprovar el POUM

La Comissió ha fet arribat un acord on demana alguns informes i documentació addicional necessaris per tancar el procés d’aprovació del Pla.
La Comissió d’Urbanisme de Barcelona (CUB) ha fet arribar a l’Ajuntament de Rubí l’acord mitjançant el qual informa que queda en suspens “la resolució definitiva” del POUM fins que no s’incorporin tot un seguit d’informes i documentació que detalla. L’acord diu que la incorporació d’aquesta informació extra es farà “mitjançant un text refós” i fa referència “exclusivament” a informes i documentació que cita a continuació.
Pel que fa els informes, es refereix a un total de 9 que s’han de sol·licitar a organismes sectorials, entre ells les direccions generals de Turisme, Desenvolupament Rural, el Consell Català de l’Esport o l’Institut Geològic de Catalunya. D’aquests, la meitat ja havien estat sol·licitats pel consistori i ara cal estudiar les raons per els quals la CUB demana que es tornin a sol·licitar.

La documentació que la CUB demana a l’Ajuntament que presenti, és la següent:

  • Completar la memòria amb un apartat que justifiqui la conformitat del POUM amb les determinacions del Pla territorial Metropolità.
  • Completar l’avaluació econòmica amb la justificació de la viabilitat econòmica.
  • Completar l’estudi de sostenibilitat econòmica amb els nous costos de manteniment dels sòls i edificis públics previstos i la despesa en transport.
  • Reproduir els plànols normatius a una escala que permeti la lectura de les cotes topogràfiques, alineacions i rasants i completar la documentació amb plànols d’infraestructures de proposta.

El document que ha arribat a l’Ajuntament consta de 8 pàgines i, a banda de les mancances, també fa referència als 24 informes que, a instàncies de l’Ajuntament, li han arribat a la CUB per part d’organismes (p.ex: Ferrocarrils, ATLL, Direcció general de telecomunicacions, gas natural, direcció general de prevenció d’incendis….). També es refereix a una desena d’informes addicionals que diuen que no es troben a l’expedient però que l’Ajuntament ha acreditat que els ha demanat.

El dictamen de la CUB va arribar a mans dels responsables tècnics municipals del POUM el passat divendres i ja s’han començat a tramitar les demandes per tal de completar el més aviat possible la documentació perquè el procés d’aprovació del Pla segueixi endavant.

L’alcaldessa lliurarà aquest acord de la CUB a tots els grups municipals en la pròxima Junta de Portaveus, prevista per divendres.