Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament endega accions per tal que Rubí sigui considerada Ciutat Amiga de la Infància d’UNICEF El consistori organitza activitats als barris el 20 de novembre, aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament endega accions per tal que Rubí sigui considerada Ciutat Amiga de la Infància d’UNICEF

El consistori organitza activitats als barris el 20 de novembre, aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants.
L’Ajuntament de Rubí està impulsant tot un seguit d’accions per aconseguir que la ciutat sigui considerada Ciutat Amiga de la Infància d’UNICEF, un programa que impulsa l’aplicació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant en l’àmbit de les entitats locals. En aquest sentit, coincidint amb el 24è aniversari d’aquesta convenció que es commemora aquest dimecres 20 de novembre, el consistori ha programat una sèrie d’activitats als barris de Ca n’Oriol i El Pinar, que, tot i estar descentralitzats, estan oberts a totes les famílies que amb la seva participació vulguin mostrar el seu recolzament envers els drets dels infants. Totes aquestes activitats estan organitzades en el marc dels plans comunitaris que es desenvolupen en aquests barris de la ciutat.

Les activitats volen a donar a conèixer alguns d’aquests drets d’una forma lúdica, com el dret a la llibertat d’expressió, a través d’un videoforum que es farà al barri El Pinar a les 17 h per a alumnes de 5è a 2n d’ESO; els drets a l’educació i a jugar amb una sessió de contacontes i activitats de joc a partir de les 17 h per a infants de P4 a 4t; o el dret a l’alimentació que es farà amb la xocolatada dels drets a partir de les 18.45 h i el vídeo “Cuidem la terra”. Les activitats es faran al Centre cívic i a la plaça del davant d’aquest equipament.
Al barri de Ca n’Oriol, hi haurà una sessió de contacontes i una xocolatada a la plaça del Centre Cívic a partir de les 18.30 h.

A més, durant el matí del dia 20 de novembre, els integrants del Consell dels infants i adolescents de Rubí participaran en el programa Rubí al Dia de Ràdio Rubí per tal d’explicar quins són els drets dels infants, quines accions desenvolupen com a consell per tal de defensar-les durant tot l’any, i llegir el manifest que han preparat per a aquest dia.
També al matí, es reunirà la taula tècnica del Projecte Camins Escolars, el projecte d’educació per a la mobilitat i dels drets de la ciutadania infantil que s’està posant en funcionament en el marc de les accions de “Barris al dia” i que s’està planificant perquè siguin una realitat al llarg de 2014.

Posteriorment, es reunirà per primera vegada la taula tranversal per coordinar els treballs conjunts per iniciar el reconeixement de Rubí coma Ciutat Amiga de la Infància d’UNICEF, que el consistori vol demanar a aquest organisme l’any pròxim. Actualment, tenen aquesta distinció a Catalunya les ciutats de Barcelona, Lleida, Cornellà de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i Mollerussa.
Per tal que una entitat local sigui reconeguda com a Ciutat Amiga de la Infància ha de complir una sèrie de requisits, com tenir un Pla d'Infància o estar en procés de creació d'un, elaborar una breu memòria sobre les accions relatives a infància que es duen a terme en el marc d’aquest Pla d’Infància, tenir un Consell d'Infància o òrgan de participació infantil similar, amb una breu memòria sobre l'estructura, funcions i accions realitzades per part d’aquest, compromís de sufragar les despeses que ocasioni el procés de reconeixement en totes seves etapes i adhesió formal per part del Ple de l'Ajuntament al procés de reconeixement, entre d’altres.