Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament endega accions adreçades al col·lectiu juvenil per impulsar la deshabituació del tabac i promoure la salut El 30 de maig , hi ha una Festa sense fum al Rubí + D amb un espectacle per a joves d’11 a 13 anys. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament endega accions adreçades al col·lectiu juvenil per impulsar la deshabituació del tabac i promoure la salut

El 30 de maig , hi ha una Festa sense fum al Rubí + D amb un espectacle per a joves d’11 a 13 anys.
L’Ajuntament ha posat en marxa diverses accions adreçades de forma especial als joves, per tal d’impulsar la conscienciació cap al perill per a la salut del tabac i els beneficis que aportar deixar-ne aquest consum. Aquestes propostes estan emmarcades dintre del Programa Classes sense fum que es presentarà el pròxim dijous 30 de maig en el transcurs de la Festa sense fum que tindrà lloc aquest dia a l'edifici Rubí +D a partir de les 17.30 h. Durant aquesta activitat, a la qual s’ha convidat als alumnes dels centres educatius de primària i secundària, hi haurà dos espectacles: un adreçat nois i noies d11 a 13 any i el conte infantil “Les aventures de Megasalut” per a infants de 4 a 10 anys. A més, a partir d’aquest dia, diverses instal·lacions educatives i esportives municipals, centres educatius de secundària, i centres d’atenció sanitària (CAP) ubicaran exposicions d’eslògans i dibuixos que pertanyen a aquest Programa Classes sense fum que ara es posa en marxa a la ciutat.

D’altra banda, el 31 de maig, data en què es commemora el Dia mundial sense tabac, Joan Marc de Miquel Sagnier de l’Agencia de Salut Pública de Catalunya parlarà a Ràdio Rubí (10.30 h) sobre com prevenir la primera cigarreta i presentarà el Programa Classes sense fum. També al llarg del matí es posaran dos punts informatius a la av. Barcelona amb el c. St. Cugat i a la plaça de la Nova Estació amb informació per al a ciutadania sobre els recursos que hi ha a la nostra ciutat per abandonar aquesta addicció.

Aquesta campanya informativa vol també augmentar el nombre de visites a les unitats de tabaquisme dels CAPS, conscienciar dels perills del tabac i dels beneficis de deixar de fumar, impulsar la pràctica de l’esport com alternativa al tàbac i fer arribar els missatges en relació al perjudici del tabac i el tabaquisme tant als joves com a la població general.