Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament edita un llibret de butxaca amb jocs tradicionals per als més petits El llibret 'Dedica'm una estona... juga amb mi!' es presenta el 29 de gener i es repartirà als centres educatius de Rubí. És una obra de jocs tradicionals i populars pensat per nens i nenes. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament edita un llibret de butxaca amb jocs tradicionals per als més petits

El llibret 'Dedica'm una estona... juga amb mi!' es presenta el 29 de gener i es repartirà als centres educatius de Rubí. És una obra de jocs tradicionals i populars pensat per nens i nenes.

L’Ajuntament de Rubí ha editat un llibret de jocs tradicionals i populars en el marc del Projecte Educatiu de Ciutat (PECR), anomenat “Dedica’m una estona... juga amb mi!”. Aquest llibret de butxaca s’adreça a famílies amb fills d’entre 0 i 6 anys i es repartirà a partir de finals de gener en els centres educatius. <br /><br />El consistori ha editat 3500 exemplars que contenen una cinquantena de jocs tradicionals i populars segons diferents contextos, com ara de viatge, a la muntanya o platja, en dies de pluja, per anar a dormir, al bany, a la cuina, jocs de falda, en reunions familiars, etc. i il•lustracions a càrrec de Gemma Escoda. Alguns dels jocs que s’hi poden trobar són, per exemple, “Veig, veig”, “La penyora”, “Arrancar cebes”, “Un, dos, tres, pica paret”, “Ralet, ralet” o bé “Pedra, paper, tisora”. <br /><br />El llibret es presentarà en el marc d’una xerrada que es farà el pròxim dimarts, 29 de gener, a les 18 h al menjador del CEIP Pau Casals (c. Sant Pere, 42) sota el nom “El plaer de jugar”, a la qual està prevista l’assistència de la regidora de l’àrea de Serveis a les Persones, Anna M. Martínez. La conferència anirà a càrrec de la psicopedagoga Maite Martínez, de l’empresa MARINVA especialitzada en el disseny i realització de projectes educatius relacionats amb jocs infantils. <br /><br />Maite Martínez és especialista en processos d’ensenyament i aprenentatge a través del joc i la joguina i també treballa en l’orientació i l’assessorament a empreses de joguines, institucions educatives, associacions i escoles. Ha publicat diversos articles relacionats amb joc i desenvolupament infantil i col•labora amb l’Associació Internacional pel Dret dels Infants a Jugar (IPA) a Espanya i l’Associació de Ludoteques i Ludotecaris/es de Catalunya (ATZAR).<br /><br />L’acte compta amb la col•laboració de l’Ajuntament de Rubí i del Moviment de Mestres de Rubí. Per a tots els assistents s’oferirà un servei gratuït d’acollida d’infants.