Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament edita el 3r volum de la publicació “Rubí, camins d’identitat” La col·lecció, formada per diversos llibres, es pot adquirir a La Botiga de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament edita el 3r volum de la publicació “Rubí, camins d’identitat”

La col·lecció, formada per diversos llibres, es pot adquirir a La Botiga de Rubí.
L'Ajuntament de Rubí, a través de l’Àmbit d'Identitat i Projecció Exterior, presenta el tercer volum de la col·lecció “Rubí, camins d’identitat”, amb la qual es podrà descobrir i conèixer millor el passat, la història recent i totes les transformacions que ha viscut la nostra ciutat, començant pels inicis prehistòrics i arribant fins a l’actualitat.

La col·lecció està formada per diferents llibrets que es corresponen amb les èpoques més rellevants de la nostra història i que es podran anar adquirint individualment. Finalment, probablement amb la publicació de l’últim dels llibrets, es posarà a disposició de tothom una capsa dissenyada especialment per recollir la col·lecció completa.

Durant el mes d’abril l’Ajuntament de Rubí duu a terme el Programa foment de la lectura, incloent enguany la commemoració de l’any Maragall (2010-2011). A més, el 23 d’abril és el dia Internacional del Llibre i dels drets d’autor, i Sant Jordi una diada d’important tradició cultural pels catalans i catalanes i, per tant, pels rubinencs i rubinenques. Tots aquest esdeveniments proporcionen, doncs, un marc idoni per la presentació pública d’aquest nou volum “Rubí medieval i modern (segles X-XIX)”.

Cal recordar que l’any 2009, per aquestes mateixes dates, també es van presentar els volums “Rubí iber (segles X - III aC)” i “Rubí romà (segles III aC – V dC)”.

Aquest tercer volum vol fer difusió dels elements medievals i moderns més importants de la ciutat: les ruïnes del castell i l’ ermita de Sant Genís del segle X, el Castell de Rubí construït sobre un poblat iberoromà al segle XIII, el grafit del Castell de temàtica naval, l’església de Sant Pere que ha tingut diverses etapes constructives entre els segle X i XIX, el retaule barroc del segle XVI-XVII construït pels artistes del taller Rubió caracteritzat per la seva gran expressivitat i suggestivitat temàtica, i el molí de la Bastida, últim molí fariner de Rubí, element patrimonial recentment museïtzat que s’ha conservat com a testimoni del nostre passat rural.

Cada llibret inclou la traducció de les diferents fitxes al castellà, anglès i francès i disposa d’un plànol indicatiu on es troba cada un dels elements. Són aquests dos elements, traduccions i plànols, que fan de cada llibret una eina ideal per passejar per la ciutat tot descobrint, amb els diferents itineraris, els diferents elements arqueològics, arquitectònics i artístics. Sent una eina de difusió dels elements patrimonials i turístics del nostre municipi, amb l’objectiu de convertir-se en una guia autodidàctica imprescindible per aprofundir en el passat i present de Rubí.

Cada un dels llibrets es podran adquirir a La Botiga de Rubí – Oficina de Turisme per un preu de 10 euros i estaran també a disposició de tothom a la parada que La Botiga de Rubí – Oficina de Turisme situarà a la Plaça Catalunya durant la diada de Sant Jordi el proper dijous 23 d’abril.