Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament dóna a conèixer les subvencions 2014 per a entitats al teixit associatiu de la ciutat Enguany s’han establert 3 noves modalitats d’ajuts: les destinades a associacions d’acció social, les de protecció i defensa del medi ambient i les de protecció i defensa dels animals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament dóna a conèixer les subvencions 2014 per a entitats al teixit associatiu de la ciutat

Enguany s’han establert 3 noves modalitats d’ajuts: les destinades a associacions d’acció social, les de protecció i defensa del medi ambient i les de protecció i defensa dels animals
La regidora de Governança i Ciutadania, Neus Muñoz, ha presentat aquest dimecres les bases de sol·licitud i atorgament de subvencions per a entitats per aquest 2014 al teixit associatiu de la ciutat. Durant la trobada s’han donat a conèixer les novetats d’aquesta convocatòria respecte la de l’any passat.

Muñoz ha explicat que l’Ajuntament està generant polítiques, amb els mitjans de què disposa, per reactivar l’economia i poder superar el moment de crisi actual. I ha afegit que “això no seria suficient si no treballéssim també la cohesió social. I les entitats són precisament les protagonistes i els pilars d’aquesta cohesió social”. La regidora ha comentat que “les subvencions són una manera de poder ajudar les entitats, donant-los eines perquè puguin treballar justament l’impuls de diferents valors, com ara la cooperació, la igualtat o la solidaritat, entre d’altres”.

Múltiples novetats
Una de les novetats d’enguany és la incorporació de 3 noves modalitats de subvenció: les destinades a entitats d’acció social, les dirigides a entitats de protecció i defensa del medi ambient i del territori i les adreçades a les entitats de protecció i defensa dels animals.

Aquest 2014, les associacions sol·licitants podran escollir un dels dos períodes d’execució establerts a les bases: any natural (de l’1 de gener al 31 de desembre) o bé curs o temporada (de l’1 de setembre de l’any anterior a aquell en què es publiqui la convocatòria fins al 31 d’agost de l’any de publicació). Fins ara, només les entitats esportives i els centres d’esplai podien escollir l’opció del curs/temporada.

Una altra de les novetats fa referència al pagament de les subvencions. A partir d’ara, els ajuts es pagaran per programes o activitats. Quan l’import de la subvenció no superi els 3.000 euros, aquestes es pagaran íntegrament amb caràcter previ a la justificació i sense constitució de garantia. En canvi, les que superin els 3.000 euros només gaudiran del 70% de la subvenció amb caràcter previ a la justificació. El 30% restant el cobraran un cop justificat la totalitat de l’import de l’ajut concedit.

El procés de justificació també ha patit canvis. A partir d’ara, les entitats hauran de presentar una justificació per a cada activitat o projecte, en comptes de presentar una única justificació anual. Els terminis també varien en aquesta nova convocatòria. Així, les entitats hauran de presentar tota la documentació com a màxim 3 mesos després d’haver-se realitzat l’activitat subvencionada. Pel que fa a aquelles activitats que es realitzin a finals d’any, el termini màxim per justificar-les serà el 10 de gener de 2015.

En les bases d’aquest any, l’apartat que fa referència a les obligacions dels beneficiaris de les subvencions deixa molt clar que els diners atorgats han de destinar-se al projecte pel qual s’ha demanat aquell ajut. En tot cas, si hi ha alguna variació s’haurà de comunicar al servei gestor.

Poden sol·licitar una subvenció totes aquelles entitats i associacions d’àmbit territorial o sectorial, sense finalitat lucrativa, que estiguin inscrites i amb totes les dades al corrent al Registre d’Entitats Ciutadanes de l’Ajuntament de Rubí. La convocatòria d’aquests ajuts es preveu que s’aprovi la setmana vinent. Les sol·licituds es podran presentar fins el 20 de juny d’enguany i el 30 de setembre es faran públiques les aprovacions i denegacions.