Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament dissenya una plaça dels Sindicats més amable pels vianants i replanteja el carrer de Joaquim Bartrina Les obres, que començaran en les pròximes dues setmanes, tindran una durada d’uns sis mesos. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament dissenya una plaça dels Sindicats més amable pels vianants i replanteja el carrer de Joaquim Bartrina

Les obres, que començaran en les pròximes dues setmanes, tindran una durada d’uns sis mesos.
La plaça dels Sindicats i el carrer de Joaquim Bartrina viuran una considerable modificació durant els propers mesos. Amb el projecte d’urbanització es pretén donar a la plaça dels Sindicats i el seu entorn un caràcter d’espai públic més homogeni. Paral•lelament, la reurbanització d’aquest espai suposarà la millora, molt necessària, de les condicions del carrer de Joaquim Bartrina, en el tram comprès entre el carrer de Milà i Fontanals i l’avinguda de l’Estatut. Les obres, que han estat adjudicades a l’empresa Catalana de Inversión y Construcción Tres, S.L. (Grup CIC3) per un import de 627.000 euros, s’iniciaran en les pròximes dues setmanes.

Aquests treballs, que tenen un termini d’execució aproximat d’uns 6 mesos, s’han dividit en 3 fases. La primera, que durarà aproximadament un parell de mesos, afectarà la plaça dels Sindicats i el carrer de Juan Ramon Jiménez; la segona se centrarà en el carrer de Milà i Fontanals; i, per últim, s’actuarà al carrer de Bartrina.

El projecte
Les obres s’iniciaran a la plaça dels Sindicats, on es prioritzarà la circulació de vianants al carrer de Juan Ramón Jiménez. Això serà possible gràcies a l’aplicació de dues mesures principals: d’una banda, la part nord del c/ Juan Ramón Jiménez s’integrarà a la superfície de la plaça dels Sindicats, creant un únic espai; i, de l’altra, a la part sud es pacificarà el trànsit unint les voreres dels carrers de Joaquim Bartrina, Juan Ramón Jiménez i Milà i Fontanals. Alguns elements de mobiliari urbà i il•luminació, com són les pilones, els bancs i els fanals, ajudaran a identificar aquest àmbit com un únic espai urbà a banda i banda del carrer de Joaquim Bartrina. A més, també es crearà una nova zona de jocs infantils. En total es reurbanitzaran 4.291,98 m2, dels quals 860 m2 corresponen a la nova superfície de la plaça.

La segona fase de les obres se centrarà al carrer de Milà i Fontanals, entre els carrers de Bartrina i de Víctor Balaguer, on s’ampliaran les voreres i es deixarà una zona d’aparcament en línia.

I per últim, pel que fa al carrer de Joaquim Bartrina, s’aprofitaran els treballs d’urbanització per a fer-hi una millora completa, des dels elements del mobiliari urbà fins als serveis. Així, a banda de la reforma del traçat del carrer, també se soterrarà la part aèria de la xarxa de baixa tensió.

Aquest projecte suposa la renovació de l’aspecte del carrer de Joaquim Bartrina. Així, un cop s’acabin les obres, hi haurà un carril central de circulació; a banda i banda, dues línies d’aparcament, amb les places separades per una nova plantació d’arbrat; i unes voreres més amples i més transitables. La preocupació per millorar la circulació en aquest carrer es tradueix en la modificació del radi dels girs més complicats. A més, la substitució del paviment permetrà, per exemple, que es col•loqui una franja de paviment estriat davant dels passos de vianants per a fer-los accessibles per a persones invidents.

En el marc d’aquestes obres d’urbanització, s’aprofitarà per fer una revisió i substitució, si s’escau, dels elements de les diverses xarxes de serveis. A banda del soterrament de la xarxa elèctrica, està prevista la substitució de les canonades d’aigua potable i la reforma de la xarxa de sanejament i clavegueram. El projecte també inclou l’ampliació de la xarxa d’enllumenat públic, amb la renovació de les lluminàries i l’augment dels punts de llum, i el disseny d’una xarxa de reg que fins ara no existia.

El arbres de la plaça dels Sindicats es conservaran i se n’augmentarà la varietat. En tot el sector afectat per les obres conviuran quatre varietats d’arbres, a banda de la palmera que presideix la rotonda, que es mantindrà i s’envoltarà de plantes arbustives.

Afectacions viàries
Aquests treballs faran necessaris alguns canvis en la circulació mentre durin les obres. Durant la primera fase dels treballs, que durarà aproximadament 2 mesos, es tallarà el c/ Juan Ramón Jiménez des de l’avinguda de l’Estatut i fins la plaça dels Sindicats. A més, s’eliminaran les places d’estacionament que hi ha en aquest tram.

Les obres de la segona fase, que es faran durant aproximadament 1 mes, se centraran al carrer de Milà i Fontanals, sense que inicialment suposin cap afectació al trànsit.

En canvi, durant la tercera fase, la que tindrà lloc al c/ Bartrina, l’afectació viària serà notable, tot i que no es preveuen talls de trànsit, sinó que s’està treballant per donar pas alternatiu als vehicles. Per minimitzar al màxim els inconvenients es preveu que aquesta fase d’obres es desenvolupi durant els mesos d’estiu, un cop hagi finalitzat el període escolar.

L’Ajuntament ha convocat una reunió informativa amb els veïns de la zona per tal d’explicar-los el projecte i les afectacions viàries que comportaran. La trobada tindrà lloc el dimarts, 15 de març, a les 19h, a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.