Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament difon tot un seguit de consells per evitar incidents durant la revetlla de Sant Joan Entre d’altres, es recomana evitar guardar els petards a les butxaques i no llançar artefactes pirotècnics a menys de 500 metres del bosc. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament difon tot un seguit de consells per evitar incidents durant la revetlla de Sant Joan

Entre d’altres, es recomana evitar guardar els petards a les butxaques i no llançar artefactes pirotècnics a menys de 500 metres del bosc.
L’Ajuntament de Rubí s’ha fet ressò de la campanya “Revetlles amb precaució” que cada any impulsa la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’evitar incidents durant aquestes dates properes a Sant Joan, en què l’ús de material pirotècnic és molt habitual. I és que per gaudir de les tradicionals revetlles de la nit del 23 de juny cal tenir en compte els riscos que comporten el foc i els petards.

Amb aquesta campanya es pretén difondre diverses mesures de precaució a tota la població, però sobretot als adults, que són qui han de tenir cura i supervisar tant l’adquisició de material pirotècnic com l’ús que en faran els petits.

En aquest sentit, “Revetlles amb precaució” recorda que no s’han de guardar els articles pirotècnics a les butxaques perquè poden explotar; que no es poden llançar coets, globus o altres artefactes que continguin foc a menys de 500 metres del bosc pel risc d’incendi forestal; que s’ha de procurar encendre el ble per l'extrem, amb l’objectiu de poder enretirar-se a temps; que si un petard no s'encén correctament no s’ha de tocar fins al cap de mitja hora i que cal remullar-lo abans de manipular-lo; que no s’ha de situar una foguera a menys de 15 metres de la façana de cap edificació i que s’ha de vigilar el pas de les línies elèctriques i telefòniques, entre d’altres aspectes a tenir en compte.