Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament destinarà 2’6 milions d’euros a un nou paquet de mesures extraordinàries en el pressupost de 2013 Mantenir uns serveis públics de qualitat i aconseguir sortir de la crisi, principals objectius per a aquest exercici. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament destinarà 2’6 milions d’euros a un nou paquet de mesures extraordinàries en el pressupost de 2013

Mantenir uns serveis públics de qualitat i aconseguir sortir de la crisi, principals objectius per a aquest exercici.
L‘alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha presentat la proposta de pressupost municipal per a l’exercici de 2013 que l’equip de govern portarà a l’aprovació del ple municipal del pròxim dimarts 4 de desembre i que ascendeix a 71,6 milions d’euros, una xifra superior en 1,1 milions (1,58%) al de l’any anterior (70,5 milions).

“Aconseguir que la ciutat pugui sortir de la crisi és la principal prioritat dels pressupostos per al pròxim any – ha dit l’alcaldessa en la presentació de la proposta- alhora que mantenir els serveis públics de qualitat a la nostra ciutat”. Garcia també ha insistit en què són uns pressupostos “de contenció i realistes que han d’ésser de ciutat” i que per tant buscaran el màxim consens per a la seva aprovació. Segons l’alcaldessa, “haver fet els deures i poder tancar l’exercici en positiu ens permet poder garantir aquest manteniment dels serveis públics i de la cohesió social, alhora que poder implementar mesures per poder lluitar contra la crisi i generar ocupació”.

En aquest sentit, el consistori rubinenc destinarà una quantitat de 2.6 milions d’euros a un nou paquet de mesures extraordinàries, en la línia de la proposta pactada per a aquest any amb algunes forces polítiques, amb l’objectiu d’impulsar la competitivitat de la ciutat i les seves empreses, amb accions enfocades a complementar les iniciades l’any passat, per dinamitzar l’economia de la ciutat, millorar la ocupabilitat de les persones i generar ocupació.

Els dos altres eixos de treball estan destinats a establir mesures per millorar la cohesió social, amb ajudes específiques adreçades a la ciutadania de Rubí que està patint de manera més important les conseqüències de la crisi econòmica, per reduir els riscos de precarització i empobriment de la població, i a mantenir la qualitat de l’espai públic de la ciutat, ja que els carrers, les places i els equipaments són elements fonamentals que contribueixen a la qualitat de vida dels nostres barris.

Tot i que l’alcaldessa ha avançat un parell de les propostes que es volen fer, com són el ”Projecte 6x6” per potenciar la contractació de persones i el programa “Barris al dia” pel manteniment dels espais públics, en els pròxims dies, l’equip de govern espera poder reunir-se amb la resta de forces polítiques del consistori per poder arribar a tancar un acord que defineixi amb claredat aquest paquet de mesures extraordinàries per a l’any vinent.

Pel que fa al pressupost consolidat de l’Ajuntament, que inclou tots els organismes i empreses municipals (IMCO, IMPES, PROURSA i la Finca Font del Ferro), aquest ascendeix a 73.027.497 €, es a dir, amb un increment d’un 0,88 % respecte a l’any passat (72.389.478 €).