Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament destina recursos propis a empreses que contractin aturats de llarga durada de Rubí El consistori sufragarà els 6 primers mesos de les contractacions que es realitzin amb una durada mínima d’un any, en el marc del paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2013. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament destina recursos propis a empreses que contractin aturats de llarga durada de Rubí

El consistori sufragarà els 6 primers mesos de les contractacions que es realitzin amb una durada mínima d’un any, en el marc del paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2013.
En un moment de crisi com l’actual, en el qual a Rubí hi ha més de 8.000 persones aturades, l’Ajuntament de Rubí aposta clarament per mesures innovadores amb la voluntat d’activar l’economia local i de promoure noves oportunitats de negoci. Tot plegat, amb l’objectiu d’aconseguir la creació de nous llocs de treball, en especial per aquells col·lectius més vulnerables.

És per això que el consistori rubinenc, en el marc del paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2013, aposta per desenvolupar una política de suport i millora competitiva de les empreses, mitjançant la realització de diverses accions. Enguany, l’Ajuntament destina 825.000 euros al programa de suport a la creació d’ocupació. Una de les accions d’aquest programa és el projecte “6+6”, una línia d’ajuts per a empreses que contractin persones en situació d’atur empadronades a Rubí, dotada amb 500.000 euros. Concretament, l’Ajuntament subvencionarà els sis primers mesos de les noves contractacions realitzades, fins un màxim de 1.500 euros/mes, i l’empresa adquirirà el compromís d’assumir les despeses salarials dels següents sis mesos, de manera que es garanteixi un període de contractació de fins a un any.

Segons l’alcaldessa de Rubí, Carme García, “això significarà mínim un any de contracte i això ja dóna peu a quatre mesos més d’atur. O sigui que estem donant una oportunitat d’un any i quatre mesos de recursos a les persones aturades. I, a banda d’això, esperem que molta d’aquesta contractació tingui una trajectòria en el temps, és a dir, que si el treballador funciona, l’empresa se’l pugui quedar”.

García ha explicat que, en aquests moments, l’equip de govern (PSC i ERC) està treballant amb la resta de forces polítiques per tal d’acabar de perfilar les bases d’aquestes subvencions, buscant el màxim consens. Així, s’estan definint els col·lectius que es prioritzaran i el tipus d’empreses que es podran beneficiar d’aquests ajuts. “A Rubí tenim un perfil d’aturats joves, però també moltes persones majors de 40 anys amb càrregues familiars i que, en molts casos, han esgotat les prestacions. En aquest sentit, intentarem establir barems per tal d’ajudar aquests rubinencs”. Segons García, “la nostra prioritat és la gent de Rubí”. Per la seva banda, Martí Pujol, regidor de l’equip de govern, ha assegurat que “la preocupació de l’equip de govern és sobretot per tots els aturats, però molt especialment pels majors de 40 anys i amb càrregues familiars. Estem parlant, per exemple, de parelles amb dos fills on no entra cap ingrés a casa i amb una situació desesperada”.

Pel cap baix, l’Ajuntament confia a poder aconseguir la contractació d’entre 80 i 90 persones gràcies a aquesta acció pionera de la qual hi ha poques experiències. Segons ha comentat l’alcaldessa, “tenim constància que s’ha fet a Sant Sebastià i en alguna ciutat de l’àrea metropolitana com Gavà i sembla que ara l’Ajuntament de Barcelona ho ha començat a posar en marxa. Som dels pocs ajuntaments que ho estem fent”.

Presentació als agents socials
Aquest dilluns s’ha presentat el projecte 6+6 a representants de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, la patronal vallesana Cecot i els sindicats UGT i CCOO. García i Pujol els han explicat l’objectiu d’aquesta iniciativa i els han avançat que, previsiblement, les bases de la convocatòria dels ajuts s’aprovaran al Ple municipal del mes de juny. “Hem volgut presentar el projecte als agents econòmics perquè, en definitiva, seran ells els que hauran de contractar els treballadors. Els ho hem explicat de primera mà per si volen fer aportacions i suggeriments”, ha explicat Carme García. Per la seva banda, Martí Pujol ha afegit: “Necessitem la complicitat dels empresaris i dels sindicats per aconseguir que tots aquests diners es destinin a la finalitat prevista”.

A banda del projecte “6+6”, el programa de suport a la creació d’ocupació contempla tres accions més: ajuts per a la posada en marxa de projectes emprenedors i suport al treballador autònom (120.000 euros), suport a la contractació en l’àmbit de l’economia social i solidària (100.000 euros) i pràctiques formatives “l’Ajuntament de Rubí et beca” (100.000 euros). “El nostre objectiu és sortir de la crisi, generar ocupació i, dins de les possibilitats de l’Ajuntament de Rubí, i malgrat no tenir competències en la matèria, estem intentant posar el nostre granet de sorra per millorar la vida dels nostres ciutadans”, ha conclòs l’alcaldessa.