Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament destina els diners de la vaga dels treballadors/es del 29 M a dues entitats socials de la ciutat Els projectes Entre Veïns i Oncolliga rebran més de 20.000 euros per desenvolupar tasques socials a la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament destina els diners de la vaga dels treballadors/es del 29 M a dues entitats socials de la ciutat

Els projectes Entre Veïns i Oncolliga rebran més de 20.000 euros per desenvolupar tasques socials a la ciutat.
L’Ajuntament de Rubí ha decidit destinar l’import dels diners descomptats als treballadors/es municipals que va secundar la passada jornada de vaga general contra la reforma laboral impulsada pel govern del 29 M a dos projectes socials que desenvolupen les entitats Fundació Clariana i l’AVV de Les Torres - Rubí 2000 i Oncolliga. Així ho ha comunicat l’alcaldessa de Rubí, Carme García, que, acompanyada dels representants dels sindicats CCOO i UGT al consistori i de les dues entitats, ha destacat la important tasca d’implicació “pedagògica i ètica” de les dues entitats i ha posat de manifest que “és més fàcil connectar amb el teu veí a ‘hora de demanar ajuda que no anar als serveis socials municipals perquè no hi ha cultura de fer-ho, però aquests projectes també són un camí que pot guiar les persones que els necessiten a acostar-se”. Carme Garcia ha assenyalat que “la implicació de les entitats per pal·liar els efectes de la crisi i posar recursos per lluitar contra ella no és una qüestió de caritat sinó de reivindicació de drets”.

Per la seva banda, els representants del sindicats han explicat que els criteris per triar l’entitat a qui destinar els diners han estat que els destinataris fossin els ciutadans i ciutadanes de Rubí, que les organitzacions receptores tinguessin una trajectòria que els avalés i que es tractés d’un projecte definit i concret. A més, han destacat el treball exemplar del projecte Entre Veïns en un moment en què les necessitats a la ciutat són molt importants i ha lloat el paper de suport a les persones malaltes de càncer i el seu entorn que fa Oncolliga.
Mentre que les entitats han agraït aquesta iniciativa municipal i han explicat la feina que fan a la ciutat des dels dos projectes que desenvolupen.

De l’import total, una part important dels més de 20.000 euros que l’Ajuntament ha de descomptar a més de 60% dels treballadors que van secundar la jornada de vaga, aniran destinats al projecte Entre Veïns, presentat per la Fundació Clariana i l’AVV de Les Torres Rubí 2000, que rebran un 70 % de l’import dels diners, i al projecte presentat per l’entitat Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica – Oncolliga que rebran el 30% d’aquest import.

Treballant pels ciutadans/es

Entre veïns és un projecte que busca solucions integrals i de proximitat per a les persones que presenten problemàtiques sociolaborals i/o amb perill d'exclusió social de la zona de Rubí, aplicant plans d'inserció laboral, amb formació, assessorament i recerca activa de feina, a través de la botiga solidària, una botiga d'aliments i articles de neteja personal per qui els necessiti mentre aconsegueix un treball, amb un sistema de pagament simbòlic i un seguiment setmanal de cada situació personal, i el sostre compartit, un programa d'habitatges tutelats en el qual l’entitat es fa càrrec del contracte d'un pis compartit per persones que soles no podrien tenir-lo, i que paguen si poden un lloguer solidari. En aquest moment, tenen 7 pisos tutelats on viuen 21 persones, han fet 300 mediacions d’habitatges i a través de la botiga han atès durant el 2011 a 40 famílies (un centenar de persones). Pel que fa al servei per ajudar a les persones a trobar feina va atendre l’any passat 413 casos i 400 en aquests primers mesos de l'any.

Per la seva banda Oncolliga és una entitat sense afany de lucre creada l’any 2004 que atén de forma personalitzada als malalts de càncer i les seves famílies al llarg de tot el procés de la malaltia, a la comarca del Vallès Occidental. A Rubí, durant el 2011 varen atendre a 68 malalts i van donar ajuts directes per valor de 4.000 € a famílies que ho necessitaven. A més, l’entitat també realitza activitats de divulgació (conferències, xerrades, cursos…), prevenció i rehabilitació, amb un equip professional integrat per treballadors socials, psicooncòlogues, treballadores familiars, personal administratiu i responsable del material clínic. A més, comptem amb la col·laboració d’un bon nombre de voluntaris/es testimonials, d’hospitals, a domicili, professionals i de recursos que ofereixen tota una sèrie de programes d’atenció i suport psicosocial a tota la comarca.