Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament destina 360.000 euros a posar al dia els onze polígons d’activitat econòmica de la ciutat Entre d’altres, s’han asfaltat diversos carrers, s’han realitzat tasques de desbrossament d’herbes i s’ha millorat la senyalització horitzontal i vertical. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament destina 360.000 euros a posar al dia els onze polígons d’activitat econòmica de la ciutat

Entre d’altres, s’han asfaltat diversos carrers, s’han realitzat tasques de desbrossament d’herbes i s’ha millorat la senyalització horitzontal i vertical.
L’Ajuntament de Rubí ha executat, durant l’últim trimestre de 2012, el Pla de xoc de Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) de la ciutat. Aquest conjunt d’actuacions, dotat amb 360.000 euros, és una de les accions incloses al Pla de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi, presentat el juliol de l’any passat.

L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha fet balanç del Pla de xoc acompanyada pel regidor de Planificació Estratègica, Promoció Econòmica i Govern, Jaume Buscallà; el president del Fòrum Cecot-Rubí, Jordi Parera; i presidents i secretaris de les diverses associacions empresarials de la ciutat. Segons ha explicat l’alcaldessa, “amb aquesta acció donem resposta a una de les demandes històriques dels empresaris de la nostra ciutat. I ho fem en un moment marcat per la crisi econòmica, un moment en què els empresaris rubinencs necessiten la nostra ajuda, ara més que mai”.

García ha explicat que l’esforç del Consistori ha consistit en una inversió de 360.000 euros “íntegrament municipals” i ha afegit que “només si els nostres polígons són atractius aconseguirem atraure activitat econòmica i, per tant, augmentar l’oferta de llocs de treball”. L’alcaldessa ha recordat que Rubí és una ciutat amb un marcat caràcter industrial: “som, per extensió, la segona zona empresarial de Catalunya, només superada per la Zona Franca de Barcelona. Ara, a més, som una de les més sanejades, arreglades i posades al dia del país”.

Tal com ha explicat l’alcaldessa, “hem acomplert el compromís adquirit a començament de mandat amb els empresaris rubinencs”. I ha avançat que, de la mateixa manera, hi ha un compromís polític per tal que continuïn aquestes ajudes que permetran millorar la imatge dels polígons industrials en el paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2013.

Per la seva banda, el president del Fòrum Cecot-Rubí, Jordi Parera, ha manifestat la seva satisfacció per les actuacions que s’han dut a terme. “El manteniment dels polígons és un dels principals cavalls de batalla que tenim des del Fòrum Cecot-Rubí” i ha afegit que “aquestes actuacions no s’han de considerar una despesa, sinó que és una inversió per l’Ajuntament. Invertir en polígons és invertir en Rubí”. Parera ha explicat que el Fòrum Cecot-Rubí treballa al costat del Consistori canalitzant les necessitats dels empresaris.

Dionís Rovira, secretari de l’Associació Empresarial PAE Can Jardí, de l’Associació Empresarial PAE Cova Solera i de l’Entitat Urbanística de Conversació del PAE Can Rosés, ha destacat la bona comunicació que, des de fa uns anys, hi ha entre les associacions empresarials i l’Ajuntament. “Gaudim d’informació i comunicació constant que ens permet detectar les problemàtiques existents i proposar millores”.

Accions del Pla de xoc
Amb aquest pla de xoc es pretenia posar al dia els onze polígons industrials del municipi, realitzant diferents tasques de manteniment: desbrossament d’herbes, asfaltat de carrers, arranjament de voreres, millora de les baranes existents i renovació de la senyalització, tant horitzontal com vertical, entre altres accions.

Pel que fa a l’asfaltat de carrers, s’ha pavimentat una cruïlla del lateral de la C-1413a (Can Rosés) i de part del c/ Vivaldi (Can Jardí), així com una altra cruïlla del polígon de Can Jardí, concretament, la confluència entre els carrers d’Stravinsky i Mozart amb l’avinguda de Bizet.

També s’han realitzat tasques de desbrossament d’herbes a diferents polígons: s’ha dut a terme la poda d’arbres, el desbrossament d’herbes, la recollida d’impropis de les zones desbrossades, el tractament amb herbicides i l’eliminació d’herbes a les voreres.

El pla també ha inclòs la millora o substitució de les baranes dels PAE Rubí Sud, Cova Solera, Can Jardí i La Llana. Les tasques han consistit en pintar les existents i col·locar-ne de noves en aquells llocs on calia.

Paral·lelament, també s’han reparat les voreres al c/ Wagner i als ponts dels polígons de La Llana, Cova Solera i Sant Genís.

Una altra de les actuacions ha estat la senyalització horitzontal i vertical als PAE de Sant Genís, Cova Solera, Can Rosés, La Llana, Can Jardí i La Bastida. S’han realitzat treballs de senyalització horitzontal (senyalitzar eix, illetes de distribució de trànsit, passos de vianants, símbols d’stop…), així com senyalització vertical dels passos de vianants, senyalització d’orientació i instal·lació de coixins reductors de velocitat.

I, per últim, s’ha reparat la junta del pont del PAE La Llana.

A banda de la posada al dia dels PAE, el Pla de xoc de Polígons d’Activitat Econòmica també preveu dues accions més que es desenvoluparan durant aquests dos propers anys. D’una banda, normalitzar la situació del polígon de Rubí Sud sector Q1 i Q3 i, de l’altra, l’obtenció d’un pla director de PAE de Rubí a partir de l’anàlisi de la situació actual, l’estudi de posicionament estratègic vers l’entorn i la participació dels principals agents econòmics i socials.