Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament demana precaució davant les possibles ratxes de vent que es poden produir a Rubí Els serveis municipals han hagut de retirar un arbre que havia caigut al passeig de la Riera i han despenjat un quadre de llums de Nadal de grans dimensions del passeig de Francesc Macià. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament demana precaució davant les possibles ratxes de vent que es poden produir a Rubí

Els serveis municipals han hagut de retirar un arbre que havia caigut al passeig de la Riera i han despenjat un quadre de llums de Nadal de grans dimensions del passeig de Francesc Macià.
Tenint en compte les informacions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, que ha anunciat ratxes màximes de vent que poden superar els 90 km/h a qualsevol punt del país durant la jornada d’avui divendres, l’Ajuntament de Rubí demana precaució als ciutadans. Tots els serveis municipals necessaris en una situació d’emergència han estat alertats i estan preparats per actuar en cas de ser necessari.

Fins ara, els serveis municipals ja han realitzat dues actuacions com a conseqüència del vent. D’una banda, s’ha desinstal·lat temporalment, i de manera preventiva, un quadre d’enllumenat nadalenc de grans dimensions ubicat al passeig de Francesc Macià. I, de l’altra, s’ha retirat un arbre que havia caigut al passeig de la Riera.

Davant de qualsevol incidència, l’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania el telèfon del Centre Receptor d’Alarmes de la Policia Local, el 092, així com el telèfon d’emergències, el 112.

El consistori també recomana:
- Evitar deixar testos o elements decoratius a les terrasses o en llocs on puguin caure al carrer
- Recollir els tendals i assegurar tots els elements exteriors que puguin sortir volant
- Tancar portes i finestres i baixar completament les persianes
- En el cas de desplaçaments per carretera, si s’ha de circular, cal fer-ho extremant les precaucions, sobretot en autopistes i vies ràpides i, especialment, els camions i caravanes

Previsió meteorològica
El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que, durant la jornada d’avui divendres, hi haurà un aprofundiment de la depressió situada al nord de França que, al llarg del dia, s’anirà desplaçant cap al nord-est d’Europa. Amb aquesta situació, Catalunya s’està veient afectada per un episodi de vent molt fort.

A primeres hores del dia, el vent ha bufat de component oest entre moderat i fort amb cops molt forts, especialment en zones elevades. L’episodi tindrà el seu moment àlgid a la tarda i posteriorment girarà a component nord i començarà a afluixar, sobretot de cara a dissabte. Les ratxes màximes de vent poden superar els 90 km/h, especialment a la meitat sud de Catalunya, a les zones de muntanya i a l’Empordà.