Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament demana al Consorci que prioritzi la contractació dels treballadors de la planta de triatge que deixarà de funcionar al febrer El Consistori negocia la construcció d’una nova instal·lació de selecció d’envasos adient per a l’actual model de gestió de residus. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament demana al Consorci que prioritzi la contractació dels treballadors de la planta de triatge que deixarà de funcionar al febrer

El Consistori negocia la construcció d’una nova instal·lació de selecció d’envasos adient per a l’actual model de gestió de residus.
Després que fa un any s’incorporés la cinquena fracció (envasos lleugers) a la gestió dels residus municipals, la planta de triatge ha quedat obsoleta i ha passat a ser prescindible. Donat que aquesta infraestructura és insostenible pel seu elevat cost (1,8 milions d’euros), el ple del passat mes de desembre va aprovar-ne la supressió del servei. Aprofitant que el 4 de febrer finalitza el contracte d’UTE Tirva, l’empresa que gestiona la planta, el consistori ha optat per no renovar-li la concessió.

El passat dijous, els treballadors i treballadores contractats per Tirva van traslladar tant a l’alcaldessa, Carme García Lores, com al regidor d’Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, la seva preocupació pel tancament de la planta. Durant la reunió mantinguda amb la plantilla, el consistori es va comprometre a obtenir de l’empresa una millora en les condicions de resolució dels contractes d’aquests treballadors, així com prioritzar la seva recol·locació.

Aquesta promesa es va traduir divendres en una millor oferta de l’empresa que s’ha concretat en una indemnització de 24 dies per any treballat, 4 més dels que inicialment havia ofert TIRVA.

La nova planta de selecció d’envasos

L’Ajuntament de Rubí negocia actualment amb l’Agència Catalana de Residus i amb el Consorci de Residus del Vallès Occidental l’obertura d’una nova planta de selecció d’envasos, que s’ubicaria a la mateixa nau que l’actual planta de triatge, al carrer César Martinell, s/n, del polígon Rubí Sud.

En la trobada amb els treballadors, l’Ajuntament es va comprometre a demanar al Consorci de Residus, i a fer el seguiment pertinent, que el plec de condicions per adjudicar aquest nou equipament contempli una clàusula que prioritzi la contractació de treballadors amb experiència, com és el cas dels treballadors de l’actual planta de triatge. La voluntat d’aquesta clàusula és que els treballadors de TIRVA es puguin recol·locar.

Tot i aquesta voluntat, el regidor d’Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, ha explicat que “per una qüestió d’economia d’escala, la nova planta tindrà una clara vocació comarcal” i, per tant, “serà el Consorci de Residus del Vallès Occidental serà qui dugui a terme tant la gestió de la planta com el procés de licitació de la concessió”.

La nau que ara ocupa l’actual planta de triatge requerirà diverses remodelacions per tal de poder acollir l’activitat de la nova infraestructura. L’Agència Catalana de Residus serà l’encarregada de finançar aquestes obres, que podrien tenir una durada d’entre 8 mesos i un any.