Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí tanca l’exercici del 2012 amb números verds L’Ajuntament reclama a l’Estat poder destinar 8,5 milions d’euros al manteniment de polítiques contra la crisi econòmica per als propers dos anys. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí tanca l’exercici del 2012 amb números verds

L’Ajuntament reclama a l’Estat poder destinar 8,5 milions d’euros al manteniment de polítiques contra la crisi econòmica per als propers dos anys.
L’Ajuntament de Rubí és una administració solvent, que manté un alt nivell de liquiditat i que ha mantingut la seva cartera de serveis intacta malgrat la crisi econòmica i les retallades de les administracions supramunicipals. Així ho reflecteix el pressupost municipal del 2012, que ha tancat amb un benefici de 16 milions d’euros. D’aquesta quantitat 6 milions d’euros corresponen a préstecs per finançar inversió anterior i 1,5 milions de la paga extraordinària no retribuïda al personal municipal a instàncies del Reial Decret 20/2012 imposat pel govern de l’Estat. Els 8,5 milions d’euros de romanent positiu són fruit de les polítiques d’austeritat i de racionalització de la despesa que ha aplicat l’Ajuntament de Rubí des que es van detectar els primers símptomes de la crisi econòmica.

Els esforços del consistori rubinenc s’han centrat en dues línies d’actuació. D’una banda la reducció de la despesa, que ha permès estalviar 2 milions d’euros en interessos de préstecs gràcies a què s’ha amortitzat deute. A ells cal sumar 2 milions d’euros més provinents de l’aplicació del Pla d’Estalvi, Racionalització i Eficiència de l’Ajuntament, que ha estat possible gràcies a la col·laboració dels treballadors municipals.

L’altre factor que ha possibilitat obtenir uns indicadors econòmics tan satisfactoris ha estat l’augment d’ingressos extraordinaris, per damunt del que s’havia previst en un primer moment. En aquest paquet entrarien els ingressos per la liquidació de la Participación de los Ingresos del Estado (PIE), per la plusvàlua i per l’IAE. Aquest increment indica que l’economia general de la ciutat va aguantar el 2010 (any de meritació dels impostos) millor que les previsions fetes al pressupost del 2012. Tot plegat ha suposat per a l’Ajuntament un increment d’ingressos d’uns 5 milions d’euros aproximadament.

Amb aquestes dades de tancament del pressupost del 2012, Rubí es consolida com un dels municipis més sanejats de Catalunya, situant el rati d’endeutament en el 66,54%, per sota d’altres ciutats de l’entorn. Aquesta dada revela que el consistori disposa d’una bona tresoreria que permet eliminar deutes pendents amb els proveïdors. L’Ajuntament de Rubí, com a administració sanejada, reclama a l’Estat una modificació de la Llei d’Estabilitat Pressupostària que permeti fer ús de l’estalvi aconseguit durant l’exercici anterior. Això permetria al consistori de Rubí seguir amb les politiques actives a favor de la lluita contra l’atur i reiniciar les inversions per millorar l’espai públic de la ciutat. També el manteniment dels llocs de treball de l’administració i dels serveis municipals bàsics per a la ciutadania davant les retallades que està aplicant tant l’Estat com la Generalitat.