Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí sol·licita una subvenció per ocupar 30 persones que s’han quedat sense prestació d’atur Els participants al programa seran contractats durant sis mesos per desenvolupar tasques dins l’administració local https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí sol·licita una subvenció per ocupar 30 persones que s’han quedat sense prestació d’atur

Els participants al programa seran contractats durant sis mesos per desenvolupar tasques dins l’administració local
L’Ajuntament de Rubí, a través del Servei d’Impuls a l’Ocupació, ha sol·licitat una subvenció en el marc del Programa mixt Treball i Formació, promogut pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu dins del Programa Operatiu Pluriregional d’Adaptabilitat i Ocupació per al període 2007-2013. L’ajuda sol·licitada és de 343.655,73 euros.

El Programa mixt Treball i Ocupació té com objectiu afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de persones aturades, prioritàriament de 30 anys o més, que hagin exhaurit la prestació per desocupació i/o el subsidi i siguin derivades per les Oficines de Treball del SOC. Es tracta de l’equivalent als antics plans d’ocupació de la Generalitat de Catalunya, amb la diferència que ara les ajudes inclouen accions formatives amb caràcter obligatori.

El programa contempla dues vessants. D’una banda, accions d’experiència laboral, adreçades a facilitar la pràctica laboral de les persones participants mitjançant el desenvolupament de treball de caràcter públic i d’interès social. A Rubí, el total de contractes assignats és de 30, tindran una durada de sis mesos i una jornada laboral de 100%.

En segon lloc, el programa incorpora accions formatives obligatòries per a totes les persones participants, amb una durada mitjana de 90 hores. Aquesta formació, que assumirà el Servei d’Impuls a l’Ocupació de l’Ajuntament de Rubí, podrà estar vinculada a les tasques que desenvoluparan les persones seleccionades o al seu itinerari personal, de manera que podran beneficiar els participants més enllà dels sis mesos de contracte laboral.

El consistori és l’encarregat de presentar a l’Oficina de Treball de la Generalitat un perfil genèric dels llocs de feina que vol cobrir. En aquest cas, es tracta de jardiners, peons de paleta, administratives, auxiliars de la llar, treballadors socials i orientadors laborals. El 30 de novembre és el termini màxim en què la Generalitat resoldrà les sol·licituds presentades i, a partir d’aquí, es durà a terme la selecció, contractació i formació de les persones.

Les contractacions s’iniciaran, com a molt tard, al desembre del 2013, i finalitzaran al juny del 2014.