Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí s’afegeix a la celebració de la Setmana de la Dignitat Rubí és un dels 38 municipis on s’ha aprovat una moció de suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a la Renda Garantida de Ciutadania https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí s’afegeix a la celebració de la Setmana de la Dignitat

Rubí és un dels 38 municipis on s’ha aprovat una moció de suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a la Renda Garantida de Ciutadania
L’Ajuntament de Rubí s’ha sumat a la celebració de la Setmana de la Dignitat, una iniciativa que reivindica una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat. Entre els dies 23 i 28 de juny, diverses institucions, plataformes, entitats socials, partits i sindicats promouen tot un seguit d'accions amb l’objectiu d’aconseguir una llei que reconegui el dret de tot ciutadà a rebre una renda amb què pugui viure dignament.

A hores d’ara, la Iniciativa Legislativa Popular per a l’establiment d’una Renda Garantida de Ciutadania està sent discutida al Parlament de Catalunya en tràmit de Comissió. Un total de 121.191 persones van signar aquesta ILP, que també ha comptat amb les mocions de suport de 38 ajuntaments –entre ells el de Rubí– i la col·laboració de més de 60 organitzacions i entitats.

Segons els promotors de la ILP, la importància d'aquest projecte de llei augmenta dia a dia a mesura que s'estén i agreuja la pobresa entre amplis sectors de la ciutadania a Catalunya, conseqüència d'un atur massiu i durador provocat per una crisi econòmica que es perllonga en el temps com a conseqüència d'una gestió errònia i incapaç.