Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí rep 227.000 euros per iniciar el Programa Suma’t que promou l’ocupació entre els joves Aquest pla s’adreça a persones joves desocupades majors de 18 anys i menors de 25 que no hagin acabat l’ESO. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí rep 227.000 euros per iniciar el Programa Suma’t que promou l’ocupació entre els joves

Aquest pla s’adreça a persones joves desocupades majors de 18 anys i menors de 25 que no hagin acabat l’ESO.
L’Institut de Promoció Econòmica i Social (IMPES) de l’Ajuntament de Rubí ha rebut una subvenció de 227.150 € per posar en marxa el nou programa d’experiència professional per potenciar l’ocupació juvenil a Catalunya (SUMA’T), adreçat a persones desocupades majors de 18 anys i menors de 25 que no hagin acabat la formació en l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i es trobin en situació de desocupació. Aquest nou pla, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu (FES) permetrà que 55 joves rubinencs i rubinenques puguin concloure la seva formació per integrar-se posteriorment al mercat laboral.

Segons la regidora de Promoció Econòmica, Maria Mas, “aquest programa ens permet poder actuar en el sector de la població més jove que, moltes vegades, no saben com continuar el seu procés de formació per poder accedir al mercat laboral, i com la formació pràctica es farà en empreses de la nostra ciutat, pot permetre, a posteriori, la generació de nous llocs de treball en aquestes mateixes empreses”.

El programa Suma’t suposarà, per a aquests joves, l’adquisició de competències bàsiques com comunicació en llengua, consciència i expressió cultural, sentit de la iniciativa i esperit d’empresa, matemàtiques o ciència i tecnologia, entre d’altres. A més, rebran formació professionalitzadora en aquells sectors i professions amb més potencial per generar ocupació en el nostre territori, i un acompanyament per part de l’IMPES en el seu procés d’inserció en el mercat laboral, tot el temps que duri el programa (març de 2012). Alhora, els joves també tindran la possibilitat de matricular-se en el Institut Obert de Catalunya (IOC) per obtenir-ne el títol de graduat en l’ESO.

Els joves realitzaran, durant 6 mesos i mitjançant un contracte de formació, pràctiques en empreses de la nostra ciutat.

Les persones joves desocupades que estiguin interessades en participar en aquest programa s’han de dirigir a l’oficina de treball (OTG) de la nostra ciutat, ubicada a la carretera de Terrassa, 42- 44 de Rubí, tel. 93-5872563, a/e: otg_rubi.soc@gencat.cat.