Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí recomana extremar les precaucions davant l’elevat risc d’incendis forestals La predicció meteorològica indica que s’arribarà a temperatures màximes de 37ºC al Vallès Occidental entre divendres i dissabte. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí recomana extremar les precaucions davant l’elevat risc d’incendis forestals

La predicció meteorològica indica que s’arribarà a temperatures màximes de 37ºC al Vallès Occidental entre divendres i dissabte.
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que una depressió situada al nord-oest de la Península Ibèrica ha afavorit el moviment d'una massa d'aire molt càlid, procedent del nord d'Àfrica, que ha donat lloc a una notable pujada de les temperatures. Durant els propers dies, les temperatures es mantindran per sobre de l’habitual en aquesta època. Es preveu que els valors més alts s'assoleixin entre divendres i dissabte. La predicció indica que s'arribarà a valors màxims d'entre 32 i 37ºC a la comarca del Vallès Occidental.

Davant aquesta previsió, Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor. Tant la Generalitat com l’Ajuntament de Rubí recomanen extremar les precaucions per evitar qualsevol negligència que pugui originar un incendi forestal i, a la vegada, que la població faci un ús correcte de les zones boscoses. Paral·lelament, es durà a terme una vigilància extraordinària d’aquestes àrees per tal de prevenir possibles incendis.

Prevenció contra la calor
En l’àmbit sanitari, el departament de Salut de la Generalitat ha activat el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la Salut (POCS) en el nivell més alt (fase 2). En aquest sentit, el consistori rubinenc recomana a la població, especialment a totes aquelles persones més vulnerables, com ara gent gran, nens, malalts crònics i persones que pateixen discapacitats físiques o psíquiques, tot un seguit de mesures d’autoprotecció i prevenció per reduir l’impacte de la calor.

Protegiu-vos del sol i la calor
A casa, controleu la temperatura:
- Durant les hores de màxima insolació, tanqueu les persianes de les finestres on toca el sol.
- Obriu les finestres de casa durant la nit per refrescar-la.
- Estigueu-vos a les estances més fresques.
- Recorreu a algun tipus de climatització (ventiladors, aire condicionat) per refrescar l'ambient. Si no teniu aire condicionat, mireu de passar com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats (centres comercials, cinemes...).
- Refresqueu-vos sovint.

Al carrer, eviteu el sol directe:
- Porteu una gorra o un barret.
- Utilitzeu roba lleugera (com la de cotó), de colors clars i que no sigui ajustada.
- Procureu caminar per l'ombra, estar sota un para-sol quan sigueu a la platja i descanseu en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats.
- Porteu aigua i beveu-ne sovint.
- Mulleu-vos una mica la cara i, fins i tot, la roba.
- Vigileu en els trajectes amb cotxe durant les hores de més sol i no hi deixeu els infants amb les finestres tancades.

Vigileu amb l'activitat física
- Eviteu sortir a les hores del migdia, que és quan fa més calor.
- Reduïu les activitats intenses.

Beveu força i vigileu amb l’alimentació
- Beveu força aigua i sucs de fruita tant com pugueu, fins i tot, sense tenir set.
- No prengueu begudes alcohòliques.
- Eviteu els menjars molt calents i els que aporten moltes calories.

Informeu-vos bé
- Informeu-vos dels horaris dels centres d’atenció primària que teniu més a prop, tant del vostre municipi com del lloc on aneu de vacances.
- 902 111 444. Recordeu aquest número de Sanitat Respon, que us pot atendre diàriament durant les 24 hores. Us indicaran els centres sanitaris oberts i us poden donar consells de salut.
- Recordeu que a les oficines de farmàcia podeu obtenir informació sobre com es poden evitar els problemes causats per la calor.
- Seguiu les prediccions meteorològiques que us puguin anticipar els dies més calorosos.
- Acudiu amb antelació als professionals sanitaris i socials per prevenir els possibles problemes per a la vostra salut.