Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí rebrà mig milió d’euros per augmentar la cobertura social a la ciutat L’alcaldessa assegura que aquests ajuts de la Diputació serviran per reforçar les polítiques socials municipals. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí rebrà mig milió d’euros per augmentar la cobertura social a la ciutat

L’alcaldessa assegura que aquests ajuts de la Diputació serviran per reforçar les polítiques socials municipals.
L’Ajuntament de Rubí rebrà mig milió d’euros per poder destinar a cobrir les necessitats bàsiques de les famílies que es troben amb carències importants, degut a la situació de crisi actual. Aquesta aportació econòmica, atorgada per la Diputació de Barcelona a través del Programa complementari d’urgència social, dotat amb 30 milions d’euros per a tots el municipis de la província, s’emmarca en el Pla “Xarxa de Governs Locals 2012-2015”, i vol reforçar el suport als ajuntaments per a pal·liar els efectes de la crisi i compensar els incompliments del Govern de la Generalitat de Catalunya, en l’àmbit social i de foment de l’ocupació.

L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, valorat de forma molt positiva aquesta aportació econòmica “perquè servirà per ajudar-nos a reforçar les polítiques socials que ja estem aplicant des de l’Ajuntament”. L’alcaldessa creu que aquesta quantitat es podrà “ajudar a les persones que pitjor ho estan passant amb la crisi econòmica i, molt especialment, compensar els incompliments de la Generalitat en casos concrets com poden ser les beques menjador a les escoles”. Carme Garcia forma part del grup socialista a la Diputació de Barcelona que va pactar aquest programa d’urgència social que ara s’ha posat en marxa.

El programa contempla tres línies d’ajuts per donar suport a la cobertura de situacions d’urgència social i al sosteniment dels equips professionals que gestionen els serveis socials del consistori, amb una dotació de 201.553 euros; a garantir la prestació de serveis d’atenció domiciliària i transport adaptat, amb una quantitat de 124.224 euros; i suport a l’escolarització d’infants de 0 a 3 anys, amb 174.757euros.

Situacions d’emergència

La primera de les línies d’ajuts es podrà destinar a situacions d’urgència social per a fer front a situacions de necessitat dels ciutadans que els impedeixi assumir les despeses necessàries dels subministraments bàsics o d’alimentació, higiene, roba i calçat, material escolar i de llibres. També es podran destinar a ajuts per a l’accés o manteniment de l’habitatge habitual, així com per assumir les despeses derivades del mateix.
Pel que fa al reforç dels equips professionals de serveis socials, els ajuts volen garantint una dotació suficient davant la creixent demanda de necessitats que han d’atendre els serveis socials, amb l’objectiu final de millorar les condicions de vida de la ciutadania.

En segon lloc, l’apartat destinat als serveis d’atenció domiciliària i del transport adaptat volen promoure una millor qualitat de vida de les persones usuàries amb ajuts adreçats al pagament de serveis d’atenció domiciliària, per potenciant l’autonomia de les persones i unes condicions adients de convivència de les persones usuàries en el propi entorn familiar. Els ajuts s'adrecen a les persones que, per raó d'edat, dependència o discapacitat, tenen limitada l'autonomia per realitzar les activitats bàsiques de la vida diària o requereixen atenció permanent i a distància. Segons la Llei 12/2007, de serveis socials, la prestació d’un servei d’atenció domiciliària a aquests col·lectius és competència dels municipis de més de 20.000 habitants; mentre que el servei de transport adaptat és de prestació obligatòria pels municipis de més de 50.000 habitants.

La darrera línia d’ajuts s’ha creat per donar suport a l’escolarització dels infants de 0-3 anys i recolzar els ajuntaments que han dut a terme un esforç important per la creació de places públiques en aquesta franja d’edat i per col·laborar en el sosteniment i consolidació d’aquestes places.