Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí presenta 11 accions per a la reactivació econòmica de la ciutat des d’ara i fins al 2014 Es destinaran 860.000 € per impulsar mesures que atreguin nova activitat econòmica i afavoreixin la creació d’ocupació. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí presenta 11 accions per a la reactivació econòmica de la ciutat des d’ara i fins al 2014

Es destinaran 860.000 € per impulsar mesures que atreguin nova activitat econòmica i afavoreixin la creació d’ocupació.
L’alcaldessa, Carme García, ha presentat les 11 mesures que conté el Pla de Reactivació Econòmica de la ciutat, un cop recollides les propostes dels agents socials, econòmics i polítics. Es tracta d’accions a realitzar a curt i mig termini dirigides a avançar, a nivell local, en la reactivació econòmica i la creació de llocs de treball. Mesures que incideixen directament en la millora de l’entorn empresarial, les noves tecnologies, les energies sostenibles, l’activitat comercial i el suport als emprenedors. Iniciatives que aposten per la formació de persones, per la mediació per minimitzar els efectes de la crisis i per la simplificació, transparència i millora dels tràmits administratius.

Carme García ha dit que “l’Ajuntament no vol generar falses esperances en un context de crisi sistèmica com l’actual, però no hem volgut quedar-nos amb els braços creuats. No tenim totes les eines per sortir de la crisi però amb l’esforç de tots ens podrem sortir abans”. Un esforç que s’ha concretat en 11 mesures que es volen executar de forma ràpida i que una comissió de seguiment avaluarà trimestralment la seva implantació. La presentació de les accions a la premsa ha anat precedida per una Junta de Portaveus on també s’han explicat les mesures a totes les formacions polítiques amb representació municipal. García ha destacat que les accions que s’engeguen aquest mateix mes són una suma de propostes recollides en tres diferents plans treballats durant el mandat anterior per pal·liar els efectes de la crisi: l’Acord per al Desenvolupament Econòmic i Social de Rubí, el Pla Anticrisi i el Pla d’Estalvi, Racionalització i Eficiència.

La primera acció del Pla és l’elaboració d’un Pla Director de Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) que té tres objectius bàsics: millorar la imatge i el manteniment de tots els polígons del municipi, normalitzar la situació del Polígon Sud on encara hi ha parts que no han estat recepcionades per l’Ajuntament de Rubí i fer un pla director dels polígons industrials.

La creació d’una finestreta única per a empreses i la simplificació administrativa és la segona actuació que contempla el document presentat aquest matí. Els seus objectius principals passen per millorar l’atenció de l’Ajuntament a les empreses. Les previsions apunten el desembre de 2012 per la posada en marxa d’una finestreta única empresarial després d’elaborar el catàleg de serveis que oferirà l’administració i que podria estar a punt cap al juny de l’any vinent.

La millora de la competitivitat del teixit industrial és un dels objectius que persegueix el Projecte Rubí Brilla, la tercera acció que s’inclou en el Pla de Reactivació. Aquest projecte es posarà en marxa el proper 29 de novembre. El Rubí Brilla persegueix posicionar la ciutat com a referent a nivell nacional i internacional en eficiència energètica i renovables en entorns industrials.

La quarta mesura del Pla se centra en el capital humà i la necessitat d’adequar la formació de les persones a l’entorn econòmic i social de la ciutat. El que pretén l’Ajuntament és crear d’una taula de formació professional que ajudi a la generació d’ocupació.

L’existència d’una bona xarxa de telecomunicacions millora la competitivitat de les empreses ubicades en el territori, per això, el Pla de Reactivació Econòmica aposta per una ciutat de serveis avançats i dissenya una acció que, mitjançant la negociació amb operadors de serveis de banda ampla permeti que Rubí millori en cobertura tant al nucli urbà com a les zones d’activitat econòmica.

El Pla també contempla accions destinades a la promoció de l’activitat industrial, comercial i emprenedora que es concreten, d’una banda en la recerca d’inversors privats per a projectes empresarials de Rubí; en segon lloc en la promoció de l’activitat comercial a partir de la flexibilització de les condicions dels locals del Mercat i acords amb els APIS i, finalment, en la negociació amb entitats bancàries per millorar l’accés al finançament d’empreses i emprenedors. Aquesta darrera acció també persegueix establir mecanismes de coordinació davant processos de desnonaments entre les entitats bancàries i els serveis socials municipals.

La incentivació de l’activitat econòmica a partir de les bonificacions de l’IAE també queda recollida en el document presentat. Aquesta mesura s’aplicarà principalment a empreses de nova implantació generadores de llocs de treball, a aquelles que afavoreixin les polítiques d’estabilitat laboral i a les que promoguin l’eficiència energètica.

En la mateixa línia d’estalvi i contenció de la despesa pública que l’Ajuntament ha dut a terme en els darrers anys amb l’aplicació del Pla d’austeritat, el posterior Pla anticrisi i el més recent Pla d’Estalvi, Racionalització i Eficiència, el document inclou l’elaboració d’un Pla d’estalvi i eficiència energètica en equipaments municipals que persegueix la reducció d’un 20 % del consum energètic municipal l’any 2020, així com la reducció de la despesa econòmica en subministrament mitjançant la renegociació de contractes. Aquesta acció, a més, generaria activitat econòmica en el sector de l’estalvi energètic.

La darrera acció que recull el Pla de Reactivació Econòmica es refereix al posicionament estratègic de la ciutat en el territori a partir de la presència de Rubí al CIT, marca del consorci de l’eix de la B-30 format també per les ciutats veïnes de Sant Cugat i Cerdanyola i un important pol d’atracció i promoció econòmica.

Aquestes 11 accions es comencen a desenvolupar aquest mes de novembre i s’aniran executant entre els anys 2012, 2013 i 2014. El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jaume Buscallà ha explicat que el cost d’aquestes mesures és de 860.000 €, que es finançaran amb recursos propis de l’Ajuntament i aportacions privades. Això permet “que l’Ajuntament faci un esforç de redefinició i readaptació dels propis recursos amb l’objectiu final de generar ocupació”.

El regidor ha apuntat que al llarg de les pròximes setmanes s’explicarà en profunditat cadascuna d’aquestes mesures. La primera acció prevista és la presentació en roda de premsa del projecte Rubi Brilla el divendres, 25 de novembre.