Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí organitza tallers terapèutics per a dones que han patit violència de gènere A càrrec de la Fundació IRES, assisteixen a tallers on comparteixen els seves experiències i adquireixen habilitats personals. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí organitza tallers terapèutics per a dones que han patit violència de gènere

A càrrec de la Fundació IRES, assisteixen a tallers on comparteixen els seves experiències i adquireixen habilitats personals.
L’Ajuntament de Rubí està portant a terme uns tallers terapèutics adreçats a les dones de la ciutat que han patit o pateixen situacions de violència de gènere. Fins al pròxim mes de març, un total de 38 dones realitzen sessions setmanals per posar en comú les seves vivències personals. Aquestes dones, a més, ja han estat ateses a la regidoria de la Dona de l’Ajuntament, on han rebut atenció individualitzada.

Segons la regidora de la Dona, Maria, Mas, “aquest espai en què les dones poden compartir les seves experiències de forma conjunta, les fa adonar-se que no s’han d’amagar i que no estan soles en aquest procés de superació personal, alhora que es donen compte que aquesta relació les enriqueix de forma personal i els aporta una major autonomia i autoestima”.

En col·laboració amb la Fundació de Reinserció Social IRES, aquestes dones participaran en un total de deu sessions de tallers grupals, en els quals se’ls oferirà recolzament personalitzat i al mateix temps aprendre diferents tècniques d’autoestima i assertivitat, que els serveixin com a eines per a entendre i prevenir els episodis que viuen.

En aquests tallers terapèutics es pretén fomentar les habilitats socials i alhora reduir l’estrès, ensenyant a les participants a defensar els seus drets com a persona, sense agredir ni ser agredides. També aprenen diferents formes d’interaccionar amb altres persones de manera clara, respectuosa i fent valer les pròpies opinions, emocions i creences, sense sentiments de culpabilitat.

La Fundació IRES, que col·labora amb el consistori des de l’any passat, contribueix a eradicar la violència familiar i de gènere i a millorar la seguretat i el benestar de les persones que la pateixen amb accions i programes específics adreçats a tots el col·lectius.