Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí inicia una nova campanya d’inspecció d’horaris comercials Coincidint amb l’època de rebaixes, agents de la Policia Local controlaran que tots els comerços de la ciutat compleixen la normativa vigent. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí inicia una nova campanya d’inspecció d’horaris comercials

Coincidint amb l’època de rebaixes, agents de la Policia Local controlaran que tots els comerços de la ciutat compleixen la normativa vigent.
L’Ajuntament de Rubí comença una nova edició de la campanya d’inspecció d’horaris comercials coincidint amb el període de rebaixes d’hivern. Una campanya on intervenen els serveis de Comerç, Policia Local i Activitats.

L’any passat, la Regidoria de Comerç va dur a terme un operatiu que va consistir en enviar informació a tots els comerços de la ciutat sobre la normativa que regula els horaris comercials. Aquesta difusió es va fer a través de tres canals: els mitjans de comunicació de la ciutat, l’enviament de díptics informatius en diferents llengües i a través del butlletí de comerç que reben tots els comerços de Rubí.

Durant aquesta campanya es van detectar alguns establiments que no complien la normativa i es va actuar per tal que s’adeqüessin a la norma. En aquest sentit, tant la regidora de Comerç, Arés Tubau, com el regidor de Seguretat i Mobilitat, Josep Antoni Serra, valoren satisfactòriament el treball transversal dut a terme per l’àrea de Comerç i la Policia Local en el marc d’aquesta campanya.

Els agents controlaran que tots els comerços compleixen la llei, amb l’objectiu d’eradicar les irregularitats que es puguin cometre. En cas de detectar qualsevol altre tipus d’infracció, ja sigui de seguretat, de condicions sanitàries de l’establiment, etc., s’aixecarà la corresponent acta, que es traslladarà al servei competent.

La llei d’horaris comercials permet l’obertura dels comerços de dilluns a dissabte, entre les 7 i les 22h, amb un màxim de 12 hores al dia, i només aquells diumenges i festius establerts per la Generalitat. Amb tot, tenen permesa l’obertura sense limitació horària les floristeries, pastisseries, botigues de venda de plats preparats, benzineres i establiments d’alimentació d’una superfície inferior als 150 m2.

Altres establiments, com les farmàcies i les botigues situades a l’entorn de mercats de marxants que se celebren en dies festius, estan subjectes a una normativa específica.

Les sancions

Les multes per l’incompliment de la llei d’horaris comercials, vigents des de l’1 de gener de 2005, oscil•len entre els 60.000 euros les lleus i els 600.000 euros les molt greus.

Per a graduar l’import de la sanció es tenen en compte diversos paràmetres: la superfície de venda de l’establiment, la quantia del benefici il•lícit obtingut com a conseqüència de l’actuació infractora, el grau d’intencionalitat de la infracció, el termini de temps durant el qual s’hagi estat cometent aquesta infracció i la reincidència.

A més, si es pertany a un grup d’empreses que superi el 20% de la quota de mercat en el conjunt de Catalunya, s’aplica la sanció corresponent al grau màxim.

La competència en matèria sancionadora en el cas de les infraccions lleus i greus recau en l’administració local i és el Servei d’Activitats qui es fa càrrec de la seva tramitació. En canvi, les infraccions molt greus són competència de la Generalitat.