Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí inicia una campanya sobre els itineraris acadèmics en els instituts de la ciutat El consistori assessora, en col·laboració amb la Diputació, als joves estudiants sobre les opcions formatives a què poden accedir. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí inicia una campanya sobre els itineraris acadèmics en els instituts de la ciutat

El consistori assessora, en col·laboració amb la Diputació, als joves estudiants sobre les opcions formatives a què poden accedir.
El Comissionat d’Emancipació Juvenil de l’Ajuntament de Rubí posarà en marxa durant la setmana pròxima una campanya d’informació als instituts de la ciutat per a assessorar als joves de segon cicle de l’ESO en endavant sobre els itineraris acadèmics que poden seguir en acabar la seva formació en aquests centres educatius i resoldre els possibles dubtes que puguin tenir en aquest àmbit.
La campanya, que es farà a quatre del cinc instituts públics de la ciutat, ja que l’institut del 25 de setembre només compta amb alumnes de 1r d’ESO, oferirà informació directa en els centres dintre de l’horari de descans de l’alumnat, alhora que aportarà eines de suport al personal encarregat d’aquesta tasca dintre de l’institut com poder ser professorat, orientadors/es i/o tutors/es. Aquesta proposta, que s’organitza en col·laboració amb el Programa d'Informació i Dinamització als Centres d'Educació Secundària (PIDCES) de l'Oficina del Pla Jove de la Gerència d'Igualtat de la Diputació de Barcelona, inclou tallers presencials de formació acadèmica amb grups reduïts de dues hores de durada, dividits en una part teòrica on s'expliquen els continguts i eines per a cercar informació, orientació i assessorament, i una segona de tipus pràctic d’interacció amb els joves per a resoldre consultes. Es tracta d’ajudar-los a conèixer totes i cadascuna de les opcions després de l’ESO i el batxillerat, les sortides universitàries i el sistema universitari en general, amb assessorament sobre com accedir als estudis, com és la universitat, el funcionament del Pla Bolonya, les diverses branques de coneixement o quines són les titulacions, entre d’altres aspectes.

A més, el Comissionat ofereix una sessió informativa sobre el funcionament del web www.unportal.cat i les seves possibilitats pel professorat dels instituts. És un web especialitzat en informació universitària que inclou informació sobre Cicles Formatius de Grau Superior i Cicles Formatius de Grau Mitjà i que pot ser útil tants pels docents com pels alumnes i les seves famílies