Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí i SOREA estableixen un protocol per ajudar les persones amb dificultats a tenir accés a l’aigua Aquest acord s’ha assolit en el marc d’una Junta de Portaveus extraordinària, a la qual també hi han assistit representants de l’empresa concessionària del servei d’aigua a la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí i SOREA estableixen un protocol per ajudar les persones amb dificultats a tenir accés a l’aigua

Aquest acord s’ha assolit en el marc d’una Junta de Portaveus extraordinària, a la qual també hi han assistit representants de l’empresa concessionària del servei d’aigua a la ciutat
L’Ajuntament de Rubí ha celebrat una Junta de Portaveus extraordinària per cercar solucions a la problemàtica que pateixen moltes famílies de Rubí que, per la seva situació social i econòmica, es veuen obligades a ocupar un habitatge propietat d’una entitat bancària i, al no disposar de les escriptures o d’un contracte de lloguer, no poden contractar un comptador d’aigua. En el marc d’aquesta reunió, a la qual també hi han assistit representants de SOREA, l’empresa concessionària del servei d’aigua a Rubí, s’ha establert un protocol per garantir l’accés al subministrament d’aigua a aquestes persones.

Durant la Junta de Portaveus extraordinària, presidida per l’alcaldessa, Carme García, s’ha fet palesa la realitat que viuen moltes famílies rubinenques amb pocs recursos, moltes d’elles amb menors al seu càrrec, que es veuen abocades a ocupar habitatges propietat d’entitats bancàries i a fer connexions de xarxa il·legals per tal de disposar d’aigua corrent, un recurs de primera necessitat.

Per tal de trobar una sortida provisional per a aquestes famílies, possibilitant que puguin tramitar l’alta del servei, s’ha establert el següent circuit: aquestes persones s’hauran de dirigir als Serveis Socials de l’Ajuntament (c/ Prim, 33-35, 2n pis) i sol·licitar l’alta. Aquest departament s’encarregarà de valorar la situació concreta de cada família i de derivar la petició a SOREA que, amb caràcter provisional i excepcional, els donarà d’alta al servei de subministrament d’aigua. Així, malgrat que el pis no sigui seu ni tinguin cap contracte de lloguer, aquestes persones podran disposar del servei i pagar les factures corresponents.

Tots els portaveus presents a la Junta de Portaveus extraordinària han estat d’acord amb el procediment acordat, un protocol que només es podrà aplicar en aquells casos en què els pisos ocupats siguin propietat d’entitats bancàries, mai en el cas de pisos propietat de particulars.

El regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, ha explicat que “l’aigua és un bé de primera necessitat” i, en aquest sentit, “calia trobar una solució a una situació ben real, que malauradament viuen moltes famílies de Rubí”. Ara bé, Velasco ha deixat clar que “aquest protocol en cap cas dóna drets en relació a l’habitatge ocupat”. El regidor també ha destacat la bona predisposició de SOREA a l’hora de treballar per solucionar aquesta problemàtica.

Aquest dimecres, l’Ajuntament s’ha reunit amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Rubí per tal de traslladar-los el nou protocol que s’ha establert amb SOREA. En els propers dies, s'informarà del tema a la resta de col·lectius que puguin veure's afectats per la mesura.