Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí i la Policia Local organitzen nous tallers de defensa personal per a dones Aquests cursos, que s’imparteixen des de l’any 2005, s’inclouen a la programació per commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere https://www.rubi.cat/ca/ajuntament/comunicacio/sala-de-premsa/notes/l2019ajuntament-de-rubi-i-la-policia-local-organitzen-nous-tallers-de-defensa-personal-per-a-dones/@@images/image/preview

L’Ajuntament de Rubí i la Policia Local organitzen nous tallers de defensa personal per a dones

Aquests cursos, que s’imparteixen des de l’any 2005, s’inclouen a la programació per commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

El Servei de Joventut i Dona i la Policia Local de Rubí col·laboren un any més en l’organització dels tallers de defensa personal per a dones dins els actes del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que es commemora el 25 de novembre. L’activitat, que arriba ja a la 13a edició, es realitzarà novament al Centre Sociocultural del Pinar, igual com l’any passat.

Per poder satisfer la gran demanda d’anteriors edicions, aquesta vegada es tornaran a fer dos tallers. El primer (iniciació) tindrà lloc els dies 30 d’octubre i 3, 5, 10 i 12 de novembre, mentre que el segon (nivell avançat) se celebrarà els dies 19, 20, 25 i 27 de novembre. En tots dos casos, l’horari serà de 19.30 h a 21.30 h.

L’objectiu principal dels tallers és mostrar a les dones que es puguin trobar en situacions d’agressió física o verbal les diferents tècniques de defensa personal. A través de consells bàsics i exercicis pràctics, agents de la Policia Local ensenyaran a les assistents com aprofitar l’agressivitat del seu oponent i els seus punts dèbils per defensar-se, o com treure profit de les pròpies condicions físiques i psíquiques. 

Durant la primera sessió, es farà una presentació teòrica del tema en què es repassarà, entre d’altres, com funciona el cervell enfront d’una amenaça, quines són les principals pautes de prevenció i quines armes naturals o objectes podem utilitzar per defensar-nos. A la part pràctica del curs, s’utilitzaran materials de protecció d’última generació per tal d’aconseguir un alt grau de realisme en les simulacions, minimitzant el risc de lesió. Durant aquestes sessions, es jugarà amb diferents nivells d’estrès, segons el progrés de les alumnes.

Les sessions són gratuïtes i, per participar-hi, només cal ser dona i tenir més de 18 anys. No hi ha topall màxim d’edat i no és necessari estar en bona forma física. Per inscriure’s, cal adreçar-se al servei de Joventut i Dona, ubicat a l’edifici Rubí+D, o bé a les dependències de la Policia Local. En total s’ofereixen una vintena de places per a cada curs.

Els tallers de defensa personal per a dones van néixer el 2005 arran d’unes jornades de formació sobre la violència de gènere a la Policia Local de Rubí.