Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí i la Generalitat dignificaran el roure de Ca n’Oriol, catalogat com a monumental Les dues administracions tenen previst elevar aquest exemplar del sòl amb l’objectiu de conservar-lo sense que es podreixi. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí i la Generalitat dignificaran el roure de Ca n’Oriol, catalogat com a monumental

Les dues administracions tenen previst elevar aquest exemplar del sòl amb l’objectiu de conservar-lo sense que es podreixi.
L’Ajuntament de Rubí i la Generalitat de Catalunya estan treballant per tal de dignificar el roure de Ca n’Oriol, un arbre amb més de 300 anys d’història. Aquest exemplar, tot un símbol a la ciutat, va morir com a conseqüència d’una forta plaga de l’anomenat “capricorn de les alzines” (cerambyx cerdo) –un escarabat que habita a l’interior de l’arbre, construeix galeries i produeix nombrosos forats d’entrada i de sortida al tronc–.

L’any 2008, el consistori va dur a terme un tractament específic per allargar la vida de l’arbre el més dignament possible, ja que el Servei de Protecció Vegetal de la Generalitat ja havia determinat que l’exemplar estava en la fase final de la seva vida. Ara, malgrat que ja no està viu, tant el consistori com la Generalitat tenen intenció de conservar-lo, donada la seva catalogació com a Arbre Monumental des de l’any 1995.

Així, s’ha optat per desplantar el roure i rentar-li les arrels amb aigua a pressió per sanejar-les. Posteriorment es construirà un suport de formigó a la mateixa zona on estava plantat (al costat del camí de Ca n’Oriol) i, gràcies a un sistema d’ancoratge, es tornarà a col·locar evitant que les arrels toquin a terra, amb l’objectiu que no es podreixi i, així, perduri més temps. Els treballs s’estan realitzant aquests dies i és previst que al novembre ja estiguin enllestits.