Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí i l’Obra social “la Caixa” signen un conveni per la creació del banc d’ajudes tècniques Adreçat a persones amb dependència, l’acord estableix una subvenció de 9.000 euros aquest any per la posada en marxa del servei. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí i l’Obra social “la Caixa” signen un conveni per la creació del banc d’ajudes tècniques

Adreçat a persones amb dependència, l’acord estableix una subvenció de 9.000 euros aquest any per la posada en marxa del servei.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, i el delegat general de Barcelona Província de “la Caixa”, Miquel-Àngel Pla, han signat un conveni de col•laboració per la creació del Banc d’Ajudes Tècniques (BAT) per a persones amb dependència, mitjançant el qual es pretén millorar l’atenció domiciliària de les persones en situació de dependència i facilitar la tasca de cuidadors i familiars, fomentant al màxim l’autonomia de les persones dependents.

L’alcaldessa de Rubí ha assegurat que les col•laboracions amb entitats de caire social “ens permeten continuar impulsant polítiques socials que són una prioritat per nosaltres com a administració pública” alhora que acords com aquest beneficien “als cuidadors i cuidadores de les persones dependents, que molt sovint són dones, gràcies a l’ajuda que rebran a través d’aquest nou servei”.

Per la seva banda, Miquel-Àngel Pla, que ha estat acompanyat pels directors de les 9 oficines d’aquesta entitat a la ciutat, ha afirmat que l’Obra Social “la Caixa” col•labora amb l’Ajuntament per tal “d’aglutinar esforços per emprendre un projecte de suport a la dependència amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida d’aquest col•lectiu”.

Aquesta iniciativa, que es posarà en funcionament amb l’ajuda de 9.122 € d’aquest conveni que podrà renovar-se anualment, té com a objectiu que l’Ajuntament gestioni la cessió de tota una sèrie de material, com llits elèctrics, grues, cadires de rodes, elevadors, accessoris per al bany, etc. per posar a disposició de persones en situació de dependència, ja sigui per causes temporals com accidents, operacions, etc. o a conseqüència d’una malaltia, l’envelliment, entre d’altres.

Els serveis socials d’Atenció Primària de l’Ajuntament s’encarregaran de portar a terme l’estudi dels casos per valorar quines són les ajudes tècniques més adequades en funció de la situació personal del beneficiari, establir el servei de préstec temporal dels aparells i realitzar el seguiment respecte a l’adequada utilització dels aparells i el retorn dels mateixos un cop finalitzada la necessitat de l’usuari/a.

Aquest és el segon cop que l’Ajuntament col•labora amb l’Obra Social “la Caixa” ja que el passat més de juny va fer les gestions necessàries perquè aquesta entitat atorgués 3.000 euros pels bancs d’aliments de la ciutat.