Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí forma part de la nova plataforma creada per preservar l’estany dels Alous El col·lectiu neix amb la intenció de protegir aquesta zona natural i vetllar pel compliment de les dues mocions aprovades als Plens de Rubí i Sant Cugat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí forma part de la nova plataforma creada per preservar l’estany dels Alous

El col·lectiu neix amb la intenció de protegir aquesta zona natural i vetllar pel compliment de les dues mocions aprovades als Plens de Rubí i Sant Cugat.
Els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat, així com diverses entitats, associacions de veïns i partits polítics han constituït aquest dimecres la Plataforma Alous amb l'objectiu de preservar l'hàbitat de l'estany dels Alous i els torrents adjacents. La nova plataforma supervisarà el compliment de les accions acordades a les mocions aprovades als plens municipals de Rubí i Sant Cugat.

En el cas de Rubí, el Ple municipal va aprovar, el 20 de desembre, una moció per Junta de Portaveus per a la protecció i rehabilitació de l’estany i el torrent dels Alous. Entre d’altres, es va acordar realitzar unes jornades cíviques de treball per netejar l’entorn de l’estany i el torrent dels Alous, conjuntament amb entitats, associacions i ciutadans en general; així com incorporar les activitats a la zona de l’estany i el torrent dels Alous en els catàlegs d’activitats ambientals ciutadanes i educatives de Rubí i Sant Cugat. També es va decidir sol·licitar a l’Agència Catalana de l’aigua (ACA) un estudi acurat del sistema hídric d’aquesta zona natural, estudiar el trasllat dels horts ubicats dins de la riera i al seu entorn i la possible creació d’una zona d’horts urbans públics i incrementar la vigilància per evitar la caça furtiva, la pesca, la introducció de especies invasores i la circulació motoritzada. El Ple també va pactar buscar fonts de finançament per actualitzar l’inventari de la fauna i la vegetació del lloc, així com les especies invasores, per determinar-ne la seva importància i poder prendre les mesures adequades; i estudiar la millora i l’enllaç de la xarxa de camins amb el tram de la Via Verda.

El regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat de l’Ajuntament de Rubí, Manuel Velasco, ha assegurat que “és molt necessari preservar aquest entorn, d’un alt valor ecològic”. Segons Velasco, “la plataforma ha d'unir el conjunt de la societat civil i les institucions públiques per aconseguir aquest objectiu”.