Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb el Centre excursionista, edita una guia d’itineraris naturals per Sant Jordi L’alcaldessa i el regidor d’Identitat i Projecció Exterior han fet la presentació a la Botiga de Rubí-Oficina de Turisme. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb el Centre excursionista, edita una guia d’itineraris naturals per Sant Jordi

L’alcaldessa i el regidor d’Identitat i Projecció Exterior han fet la presentació a la Botiga de Rubí-Oficina de Turisme.
A banda de Carme García i Martí Pujol, l’acte ha comptat amb la participació dels regidors d’Esports, Josep Antoni Serra, i de Mediambient, Manel Velasco, impulsors d’aquesta iniciativa que vol promoure el coneixement de l’entorn de Rubí d’una forma saludable.

El servei municipal d’Esports, a més, està estudiant obrir un perfil de Facebook perquè persones interessades en passejar juntes puguin tenir un espai virtual de trobada per contactar amb companys de caminades, segons ha avançat el regidor.

La guia està ja a la venda al preu de 6 €, un regal assequible per Sant Jordi. Conté 15 fitxes, cadascuna amb un itinerari diferent que recorre diversos indrets naturals de la ciutat. Els traçats estan pensats per a fer-los a peu, tot i que hi ha alguns trams que també es poden fer en bicicleta.
Gairebé tots els itineraris són de dificultat baixa o mitjana i estan marcats en el territori a través de la senyalització internacional pròpia dels centres excursionistes, és a dir, amb 2 rectangles paral•lels (un de blanc i l’altre de color verd) que indiquen els senders locals.

Els 15 itineraris, elaborats conjuntament pels serveis d’Esport i Medi Ambient de l’Ajuntament, són:
-De Rubí a l’ermita de Sant Genís
-Volta a Can Ximelis
-De l’ermita de Sant Genís a Can Pi de La Serra, passant per Can Serrafossà
-El Rubí agrícola des de Can Balasc
-De Rubí a Sant Muç i tornada pel camí de Can Pòlit
-Les fonts de Can Roig
-Can Guilera
-De Rubí a Can Roig pel GR-96
-Boscos de Can Roig
-Les Martines
-Can Xercavins i vinyes de Can Ramoneda
-Ca n’Oriol – Torrent dels Alous
-Serra de Penjallops
-Estany dels Alous
-De Can Balasc a Can Serrafossà

Cadascuna de les fitxes inclou un plànol descriptiu amb els diferents punts d’interès del traçat, tant a nivell paisatgístic, com cultural, turístic, històric i social; i el perfil topogràfic de cada sender. A més, també incorporen una fitxa tècnica que indica des de la dificultat fins a la durada de l’itinerari, passant per la distància del recorregut i l’època de l’any més recomanada per a passejar pels diferents camins. Tot plegat acompanyat de fotografies il·lustratives dels indrets proposats.

A més, s’ofereixen tot un seguit de recomanacions que cal tenir en compte a l’hora de seguir un d’aquests itineraris, com ara portar roba còmode i utilitzar un calçat adequat, controlar el ritme i la durada de l’activitat, beure aigua abans, durant i després de la caminada, prendre mesures per protegir-nos del sol i ser curosos amb el medi ambient.

L’alcaldessa ha destacat la importància de la guia d’itineraris naturals “perquè ens mostra un entorn desconegut que ajuda a conèixer més el municipi, a sentir-nos orgullosos i fer rubinitat”. Per la seva banda el regidor Pujol ha agraït la col·laboració.
Per a elaborar aquesta guia, el consistori ha comptat amb la col·laboració del Centre Excursionista de Rubí, a banda de l’assessorament d’un geògraf.

En total s’han imprès 75.000 fitxes (5.000 de cada itinerari). La meitat es vendran, incloses en un pack i acompanyades d’un arxivador, a la Botiga de Rubí – Oficina de Turisme. L’altra meitat es repartiran gratuïtament i de forma individual a la Xarxa d’Informació Turística del Vallès perquè qualsevol persona les pugui consultar in situ i entre els ciutadans que participin en activitats de caire lúdico-esportiu organitzades a la ciutat. Les fitxes també es podran consultar a través de la web municipal.

L’Ajuntament no descarta ampliar la guia en un futur. Per aquest motiu la meitat de les fitxes van acompanyades d’un arxivador on hi caben més dels 15 itineraris actuals que es poden descarregar també a l’ apartat d’esports de la pàgina web de l’Ajuntament de Rubí.

A l’acte han assistit una trentena de persones, moltes de les quals participen com a voluntàries en les caminades anuals que l’Ajuntament organitza i que s’iniciaran el pròxim divendres coincidint amb la diada de Sant Jordi.