Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí difon tot un seguit de consells per fer front a l’onada de calor El consistori recomana evitar les activitats d’esforç a l’aire lliure durant les hores centrals del dia, hidratar-se correctament i tenir especial cura amb els nadons i la gent gran. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí difon tot un seguit de consells per fer front a l’onada de calor

El consistori recomana evitar les activitats d’esforç a l’aire lliure durant les hores centrals del dia, hidratar-se correctament i tenir especial cura amb els nadons i la gent gran.
Rubí podria arribar als 34ºC de temperatura els propers dies, com a conseqüència de l’onada de calor que va començar diumenge i que es preveu que s’allargui fins divendres, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament recomana a la població, especialment a totes aquelles persones més vulnerables, com ara gent gran, nens, malalts crònics i persones que pateixen discapacitats físiques o psíquiques, tot un seguit de mesures d’autoprotecció i prevenció per reduir l’impacte de la calor.

Protegiu-vos del sol i la calor
A casa, controleu la temperatura:
- Durant les hores de màxima insolació, tanqueu les persianes de les finestres on toca el sol.
- Obriu les finestres de casa durant la nit per refrescar-la.
- Estigueu-vos a les estances més fresques.
- Recorreu a algun tipus de climatització (ventiladors, aire condicionat) per refrescar l'ambient. Si no teniu aire condicionat, mireu de passar com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats (centres comercials, cinemes...).
- Refresqueu-vos sovint.

Al carrer, eviteu el sol directe:
- Porteu una gorra o un barret.
- Utilitzeu roba lleugera (com la de cotó), de colors clars i que no sigui ajustada.
- Procureu caminar per l'ombra, estar sota un para-sol quan sigueu a la platja i descanseu en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats.
- Porteu aigua i beveu-ne sovint.
- Mulleu-vos una mica la cara i, fins i tot, la roba.
- Vigileu en els trajectes amb cotxe durant les hores de més sol i no hi deixeu els infants amb les finestres tancades.

Vigileu amb l'activitat física
- Eviteu sortir a les hores del migdia, que és quan fa més calor.
- Reduïu les activitats intenses.

Beveu força i vigileu amb l’alimentació
- Beveu força aigua i sucs de fruita tant com pugueu, fins i tot, sense tenir set.
- No prengueu begudes alcohòliques.
- Eviteu els menjars molt calents i els que aporten moltes calories.

Informeu-vos bé
- Informeu-vos dels horaris dels centres d’atenció primària que teniu més a prop, tant del vostre municipi com del lloc on aneu de vacances.
- 902 111 444. Recordeu aquest número de Sanitat Respon, que us pot atendre diàriament durant les 24 hores. Us indicaran els centres sanitaris oberts i us poden donar consells de salut.
- Recordeu que a les oficines de farmàcia podeu obtenir informació sobre com es poden evitar els problemes causats per la calor.
- Seguiu les prediccions meteorològiques que us puguin anticipar els dies més calorosos.
- Acudiu amb antelació als professionals sanitaris i socials per prevenir els possibles problemes per a la vostra salut.

Activat el pla Procicat
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dimarts la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor a diferents comarques, entre les quals no es troba el Vallès Occidental. En cas que la Generalitat ampliï aquesta fase d’alerta a Rubí, el consistori té a punt el dispositiu municipal i preventiu de possibles trasllats de persones fràgils i vulnerables que no disposin de condicions de temperatura a la seva llar, ni suport familiar i/o social adequat. Aquest trasllat, que sempre serà per indicació del metge de família del pacient i sempre i quan la persona afectada així ho accepti voluntàriament, es farà durant les màximes hores diürnes d’insolació en Centres de Dia i/o Residències Geriàtriques de la població de Rubí.