Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí demana que s’extremi la precaució i la prevenció davant la nova onada de calor i l’elevat risc d’incendi Durant els propers dies, al municipi de Rubí es poden registrar temperatures màximes de fins a 36ºC. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí demana que s’extremi la precaució i la prevenció davant la nova onada de calor i l’elevat risc d’incendi

Durant els propers dies, al municipi de Rubí es poden registrar temperatures màximes de fins a 36ºC.
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la profunda depressió situada a l’oest de les Illes Britàniques ha afavorit l’arribada d’una nova massa d’aire càlid que està afectant la Península Ibèrica i la zona de la Mediterrània Occidental. Això ha donat lloc a una notable pujada de la temperatura, que es mantindrà fins diumenge o dilluns. La predicció indica que, en aquest episodi de calor, s’arribin a valors de temperatura màxima d’entre 34 i 36ºC a Rubí i a la resta de municipis de l’interior. Per aquest motiu, Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Procicat per onada de calor i manté en prealerta l'Infocat per risc d'incendi.

Davant d’aquesta situació meteorològica, l’Ajuntament de Rubí demana sentit comú per evitar qualsevol risc i protegir els col·lectius més vulnerables com la gent gran, els malalts crònics, els menors o les persones afectades per patologies cardíaques, entre d’altres.

El consistori rubinenc també recomana als ciutadans que estiguin en màxima alerta pel que fa als incendis forestals i que si detecten qualsevol columna de fum, que ràpidament ho comuniquin als telèfons 112 o 092.

Consells de prevenció contra la calor
Protegiu-vos del sol i la calor
A casa, controleu la temperatura:
- Durant les hores de màxima insolació, tanqueu les persianes de les finestres on toca el sol.
- Obriu les finestres de casa durant la nit per refrescar-la.
- Estigueu-vos a les estances més fresques.
- Recorreu a algun tipus de climatització (ventiladors, aire condicionat) per refrescar l'ambient. Si no teniu aire condicionat, mireu de passar com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats (centres comercials, cinemes...).
- Refresqueu-vos sovint.

Al carrer, eviteu el sol directe:
- Porteu una gorra o un barret.
- Utilitzeu roba lleugera (com la de cotó), de colors clars i que no sigui ajustada.
- Procureu caminar per l'ombra, estar sota un para-sol quan sigueu a la platja i descanseu en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats.
- Porteu aigua i beveu-ne sovint.
- Mulleu-vos una mica la cara i, fins i tot, la roba.
- Vigileu en els trajectes amb cotxe durant les hores de més sol i no hi deixeu els infants amb les finestres tancades.

Vigileu amb l'activitat física
- Eviteu sortir a les hores del migdia, que és quan fa més calor.
- Reduïu les activitats intenses.

Beveu força i vigileu amb l’alimentació
- Beveu força aigua i sucs de fruita tant com pugueu, fins i tot, sense tenir set.
- No prengueu begudes alcohòliques.
- Eviteu els menjars molt calents i els que aporten moltes calories.

Informeu-vos bé
- Informeu-vos dels horaris dels centres d’atenció primària que teniu més a prop, tant del vostre municipi com del lloc on aneu de vacances.
- 902 111 444. Recordeu aquest número de Sanitat Respon, que us pot atendre diàriament durant les 24 hores. Us indicaran els centres sanitaris oberts i us poden donar consells de salut.
- Recordeu que a les oficines de farmàcia podeu obtenir informació sobre com es poden evitar els problemes causats per la calor.
- Seguiu les prediccions meteorològiques que us puguin anticipar els dies més calorosos.
- Acudiu amb antelació als professionals sanitaris i socials per prevenir els possibles problemes per a la vostra salut.