Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí demana que el Turó de Can Calopa s’inclogui dins el Parc natural de Collserola Aquesta zona, situada al marge dret de la riera de Rubí, té un gran interès didàctic, paisatgístic i, sobretot, de connectivitat ecològica. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí demana que el Turó de Can Calopa s’inclogui dins el Parc natural de Collserola

Aquesta zona, situada al marge dret de la riera de Rubí, té un gran interès didàctic, paisatgístic i, sobretot, de connectivitat ecològica.
L’Ajuntament de Rubí ha presentat tot un seguit d’al·legacions al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat perquè el projecte de decret de declaració del parc natural de la Serra de Collserola i de les reserves naturals parcials de la Font Groga i de la Rierada-Can Balasc inclogui la zona natural del Turó de Can Calopa dins el límit del parc.

El consistori al·lega que Rubí ocupa un lloc estratègic i essencial en el manteniment de la permeabilitat ecològica del territori del Vallès Occidental, a banda d’assegurar un àmbit de connectivitat ecològica entre les serres de Collserola i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

En aquest sentit, i tenint en compte que la part sud de Rubí és majoritàriament d’ús industrial, la zona natural del Turó de Can Calopa, un element del catàleg de Patrimoni Natural atesa la seva importància geològica, juga un paper molt important a l’hora de garantir aquesta connectivitat ecològica.

El Turó de Can Calopa està situat al marge dret de la riera de Rubí, a uns 3 km de la confluència amb el riu Llobregat. Aquesta zona està formada per una elevació d’uns 131 metres recoberta per bosc de pineda i presenta una forma asimètrica amb un vessant nord amb pendents més pronunciades que al sud, on s’observen petites torrenteres que drenen cap a la riera de Rubí.

L’interès natural d’aquesta zona és bàsicament ecològic. La fauna que habita en aquest indret és diversa i l’activitat humana que hi incideix també és important, a causa de la gran implantació d’activitats industrials, fet que dificulta l’accés i la conservació de les zones de major interès.