Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí demana a la Generalitat que se suspengui provisionalment l’activitat a l’abocador de Can Carreras Dos informes externs confirmen la presència de compostos provinents de l’abocador a l’entorn de Can Carreras. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí demana a la Generalitat que se suspengui provisionalment l’activitat a l’abocador de Can Carreras

Dos informes externs confirmen la presència de compostos provinents de l’abocador a l’entorn de Can Carreras.
L’Ajuntament de Rubí va encarregar a l’empresa Socioenginyeria SL dos estudis ambientals que avaluessin les pudors i la contaminació química de l’aire pels voltants de l’abocador de Can Carreras durant el segon semestre de 2012. Aquests informes formen part del plec d’al·legacions que l’Ajuntament de Rubí ha presentat al Pla Especial Urbanístic (PEU) de Can Carreras i Can Balasc.

Els resultats dels informes confirmen efectivament que existeix un augment considerable de substàncies a l’aire pels voltants de Can Carreras per sobre del que es considera recomanable. En cap cas l’informe parla que sigui perillós per a la salut.

Als resultats de l’informe s’aprecia una gran diferència entre les mostres recollides al mes de setembre i les de desembre. Per aquesta raó, l’Ajuntament de Rubí ha demanat noves mostres que corroborin aquestes dades i recorda que aquests resultats són encara provisionals, no són definitius, a l’espera que es realitzin noves medicions.

L’Ajuntament, un cop rebudes aquestes dades, ha reaccionat amb celeritat. El primer que va fer a una junta de portaveus extraordinària el passat 21 de març va ser informar al conjunt dels partits polítics amb representació municipal, dins de la política de màxima transparència de l’equip de govern, donat que des de 2003 la voluntat de l’Ajuntament ha estat sempre ferma contra l’activitat que s’ha dut a terme a Can Carreras.

A banda d’això, la setmana passada es van enviar els informes al fiscal de Medio Ambiente de la Fiscalia General de l’Estat. I paral·lelament s’ha adreçat un escrit a l’Agència de Residus de Catalunya annexant els dos informes i fent els següents requeriments:

1. Procedir a la suspensió provisional de l’activitat a l’abocador de Can Carreras i l’inici d’una investigació en relació amb la tipologia de residus que s’hi han abocat.
2. Procedir a la suspensió de l’autorització ambiental donada per la Generalitat amb data 9 de gener de 2012.
3. Convocar l’Ajuntament a una reunió amb caràcter urgent per tal de rebre explicacions sobre les accions que la Generalitat té previst fer en relació a aquest tema.