Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí contractarà 15 persones pel projecte “Treball als barris” al barri de El Pinar La Llei de Barris subvenciona aquest projecte, que es fa a la ciutat des del 2006, amb 345.000 euros per a aquest any. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí contractarà 15 persones pel projecte “Treball als barris” al barri de El Pinar

La Llei de Barris subvenciona aquest projecte, que es fa a la ciutat des del 2006, amb 345.000 euros per a aquest any.
L’Institut de Promoció Econòmica i Social (IMPES) de l’Ajuntament de Rubí contractarà a un total de 15 persones pel projecte ”Treball als barris”, el programa del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) que promou la realització d'accions complementàries a la Llei de Barris, en matèria d’ocupació i de desenvolupament local. El programa, que l’Ajuntament està desenvolupant des de 2006, està destinat a les persones que viuen als barris que tenen aprovats projectes d'intervenció integral a través de la Llei de Barris, com és el cas del barri El Pinar a la nostra ciutat, per la qual cosa tots els beneficiaris dels programes han de ser obligatòriament veïns i veïnes residents en aquest barri.

Segons la regidora de Promoció Econòmica i Ocupació, Maria Mas, “projectes com aquests, en consonància amb altres relacionats amb el urbanisme de la zona i el recolzament de Serveis socials, en permeten anar fent actuacions integrals al barris per millorar les condicions de les persones que hi viuen i facilitar la posterior trobada d’una feina adequada a les seves capacitats”. De fet, durant l’any 2008, un total de 15 persones van ser contractades a través dels plans d’ocupació en aquest barri, i un total de 39 durant l’any següent.

Per desenvolupar aquest projecte, l’Impes ha rebut una subvenció de 345.264.52 €, que es destinaran a desenvolupar quatre programes concrets: creació d’un servei d’inserció sociolaboral per a persones en risc d’exclusió social i altres col·lectius vulnerables, a través de la contractació d’una treballadora social, un pla d’ocupació que permetrà que tres veïns/es del barri realitzin el manteniment del vial i rebin formació com a peó jardiner, un taller d’ocupació per millorar la qualitat de vida de les persones dependents en el qual participaran 10 dones majors de 25 anys per prestar serveis de proximitat a usuaris/es del barri derivats des dels serveis socials municipals i un curs de soldadura: dirigit a joves i adults en situació de desocupació.

Des de l’any 2006, el barri de El Pinar està sent objecte d’una transformació integral, a través de la Llei de Barris. Des de d’un punt de vista urbanístic, amb la connexió del barri de El Pinar a la resta de la ciutat mitjançant un vial que arriba fins a la rotonda de l’avinguda de les Olimpíades passant per Can Rosés, les millores a les zones verdes, la construcció de l’equipament sociocultural que s’acabarà a l’abril que tindrà usos diversos per als veïns i veïnes ja que integrarà activitats tant culturals com docents, o les obres d’urbanització del barri del Pinar que també començaran a la primavera. I des del punt de vista social, a més del plans d’ocupació que s’organitzen cada any, amb intervencions com tallers de conflictes o la creació de la Colla gegantera de El Pinar, entre d’altres.