Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí amplia la xarxa de fibra òptica i en modifica el traçat El FEOSL subvenciona amb 726.500 € cinc projectes d’innovació i noves tecnologies entre els que hi ha les obres que ja s’han iniciat per instal·lar càmeres de videovigilància a dues zones de vianants. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí amplia la xarxa de fibra òptica i en modifica el traçat

El FEOSL subvenciona amb 726.500 € cinc projectes d’innovació i noves tecnologies entre els que hi ha les obres que ja s’han iniciat per instal·lar càmeres de videovigilància a dues zones de vianants.
Els 19 projectes que es faran al llarg d’aquest any amb finançament del FEOSL són actuacions que, majoritàriament, no alteraran el ritme habitual dels barris. L’excepció pot produir-se en els 3 projectes d’ampliació de la xarxa de fibra òptica entre diferents edificis municipals, com ara l’Institut Municipal de Promoció Econòmica i Social (IMPES), el Mercat Municipal, el nou centre esportiu de La Llana o la Masia de Can Serra que podrien iniciar-se la setmana vinent.

Es tracta de projectes de fàcil execució, però que requereixen d’una obra civil que pot comportar algunes molèsties a la ciutadania i, en especial, als veïns. I és que per instal·lar la fibra òptica cal aixecar el paviment de voreres i calçades, el que pot suposar el tall puntual d’alguns carrers i la pèrdua provisional de llocs d’aparcaments.

La finalitat d’aquesta actuació és transformar l’actual xarxa lineal i disposar-la en forma d’anella, de manera que les possibles avaries no repercuteixin en tota la xarxa. Fins ara hi havia 2 línies ubicades en forma de “T”. El servidor estava situat en un dels extrems de la xarxa, fet que deixava sense servei la resta d’edificis connectats des del punt d’avaria fins al final de la línia.

A banda de modificar el traçat, l’Ajuntament també ampliarà la xarxa amb l’objectiu de connectar diversos edificis municipals que actualment no disposen del servei de fibra òptica, com ara la Masia de Can Serra o el nou centre esportiu de La Llana. El fet que la fibra òptica arribi a aquests dos equipaments és especialment important, ja que per primera vegada se salta la barrera de la riera i s’obre la possibilitat d’estendre-la pels polígons industrials del municipi.

Cada projecte comprèn un tram d’actuació diferenciat. Dos d’ells han estat adjudicats a empreses rubinenques. Es tracta dels trams IMPES-Mercat Municipal (adjudicat a Proyectos y Excavaciones Rubí S.L. per un import de 173.526,93 €) i Masia Can Serra-La Llana (adjudicat a Hercal Diggers S.L. per valor de 210.603,85 €). El tercer tram, el que permetrà enllaçar l’Àrea d’Ecologia Urbana i Seguretat amb la nova Biblioteca, l’executarà l’empresa Cobra Instalaciones y Servicios S.A. per un import de 221.854,97 €.

El FEOSL també subvenciona el projecte d’instal·lació d’equips i sistemes de comunicacions per al nou edifici de dependències municipals i atenció ciutadana i la nova Biblioteca municipal. Aquests treballs han estat adjudicats a l’empresa S3I S.L. per un import de 63.768,30 euros.

Un dels objectius d’aquest projecte és dotar el nou edifici de serveis municipals del carrer Narcís Menard, on també s’hi ubicarà l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), de la infraestructura necessària per a la connexió de telèfon i internet. Es tracta d’un edifici completament nou que s’ha construït amb una inversió d’1.200.000 euros subvencionats pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), les obres del qual s’han recepcionat recentment.

El nou edifici de la Biblioteca Mestre Martí Tauler, situat al carrer Aribau i inaugurat el passat 30 de gener, també es beneficiarà d’aquesta inversió del FEOSL per adequar els serveis de recepció de telefonia i internet.

El darrer projecte relacionat amb la modernització tecnològica contempla la millora de la seguretat viària a les zones de vianants a partir de la instal·lació de càmeres de videovigilància i reconeixement de matrícules a les cruïlles entre els carrers Sant Isidre i Magí Ramentol i entre Sant Miquel i Mestre Feliu. Els treballs, que s’han iniciat aquesta setmana, han estat adjudicats a l’empresa BC Sistemas de Comunicación S.L. per un import de 56.702,12 euros.

Amb aquests dos punts de control, l’Ajuntament preveu eliminar el trànsit innecessari a les illes de vianants (amb carrers estrets), preservar l’espai d’aparcament pels veïns i controlar l’accés a aquestes zones.

En cadascun d’aquests punts s’instal·laran 2 càmeres. Una d’elles serà fixa i permetrà identificar les matrícules dels diferents vehicles que circulin per la zona. L’altra càmera serà robotitzada i permetrà el control general del trànsit. Les dades i imatges captades pel sistema de videovigilància s’incorporaran a la central de control de trànsit, ubicada a la comissaria de la Policia Local.
Aquesta acció se suma a un altre projecte ja planificat i presentat recentment per instal·lar a l’illa de vianants de l’avinguda de Barcelona i el passeig de Francesc Macià.