Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament crearà una plataforma digital de serveis empresarials amb una subvenció dels fons europeus FEDER A més, el consistori ha editat una guia d’acollida per a empreses per donar a conèixer el potencial del nostre territori. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament crearà una plataforma digital de serveis empresarials amb una subvenció dels fons europeus FEDER

A més, el consistori ha editat una guia d’acollida per a empreses per donar a conèixer el potencial del nostre territori.
L’Ajuntament impulsarà la creació de la Plataforma digital de serveis empresarials en línia 'Net Rubí', destinada a millorar els serveis del consistori tant per a les persones emprenedores com per a les empreses de la ciutat, a través d’una subvenció de 168.457 euros que ha concedit el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Aquesta plataforma es crearà amb la participació en el finançament dels fons que s’aportin des de la Unió Europea, un 50% dels cost del projecte (224.609,70 euros), com de la Diputació de Barcelona que assumirà un 25%. El cofinançament de l’Ajuntament estableix una aportació municipal d’un import de 56.152 euros en dos anys, que és el període de posada en marxa del projecte.

Per la regidora de Promoció Econòmica i Ocupació, Maria Mas, “la plataforma ens ha de servir per millorar l’atenció a les persones emprenedores amb un servei mes àgil i directe, per a aquelles persones que no necessitin un acompanyament tutelat de forma directa. En qualsevol cas, es tracta d’un servei complementari a l’atenció que actualment estem oferint ”.

Potenciar els projectes emprenedors

La plataforma s’estructurarà en quatre espais diferenciats: Informació, Acompanyament, Formació i Creixement i Relació. En aquests espais les persones emprenedores trobaran recursos per a la creació de les seves empreses.
Una de les novetats que incorpora aquest nou servei és l’aposta per impulsar projectes relacionats amb les energies renovables i l’eficiència energètica, dos aspectes específics que són un eix comú en el desenvolupament de diferents projectes de la ciutat. En aquest sentit, es pretén fomentar la creació d’empreses en aquests dos àmbits.

Serveis a les empreses

Aquest espai específic estarà reservat per a la prestació directa de serveis a les empreses ja instal·lades a la nostra ciutat. Es tracta també de donar suport en línia a diferents necessitats de les empreses: serveis TIC, per facilitar aquestes eines a totes les empreses; costos i control de gestió perquè les empreses puguin implantar sistemes que els facilitin les polítiques de preus i marges; aparador d’empreses i cooperació per potenciar l’intercanvi de relacions econòmiques entre el teixit empresarial local; botigues virtuals i e-màrqueting que proporcioni eines a les empreses per a la creació del canal de venda per internet; i la resolució de qüestions concretes amb un espai per orientar a les empreses en la solució de diferents problemàtiques amb un conjunt de casuístiques de tipus empresarials en àmbits de caràcter estratègic, comercial i financer, entre d’altres.

La regidora Maria Mas ha senyalat que “aquest és un pas mes en la millora dels serveis que oferim a les empreses i en una atenció mes ràpida, directa i concreta per a cada necessitat”.


Una guia d’acollida per les empreses rubinenques

A més, en la línia de donar a conèixer el potencial empresarial de Rubí, la seva situació estratègica i privilegiada i la seva força de treball qualificada que fa dels nostre territori un referent a nivell econòmic i social, l’Ajuntament de Rubí, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha elaborat una guia d’acollida adreçada a les empreses. L’objectiu és que les empreses coneguin les potencialitats del territori així com el perfil de l’important teixit empresarial de la nostra ciutat, amb fitxes descriptives dels polígons d’activitat econòmica (nombre d’empreses de cada polígon i la seva distribució per branques d’activitats, la superfície, els usos permesos, les comunicacions per accedir-hi o la disponibilitat de sòl vacant en cadascun dels emplaçaments).

La guia, “Rubí, dinamisme i economia en creixement”, compta amb un suport digital i també es pot consultar a la web de l’Oficina de Serveis a l’Empresa de l’Ajuntament de Rubí. S’inclou informació estadística del creixement empresarial de la ciutat dintre de la comarca, així com una explicació dels projectes de futur de la ciutat, com el Catalonian Innovation Triangle (CIT) o la creació del Centre d’empreses de Can Serra al polígon de La Llana.

Per facilitar el contacte de les empreses amb el consistori, la guia inclou així mateix una amplia informació dels serveis municipals i la formació adreçats específicament a les empreses, i de la borsa de treball de l’Institut de Promoció Econòmica i Social (IMPES). A més, s’inclouen les principals polítiques de suport per al teixit empresarial de la ciutat, com la millora de l’accessibilitat als polígons o la definició d’un model de gestió i funcionament dels PAE.

Per a més informació, Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE), Edifici Rubí+D, Rambleta Joan Miró, s/n, tel. 935813900, fax. 935886195, a/e rubiempresa@rubiempresa.net.