Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament crea un web per commemorar el 50è aniversari de la rierada que va transformar Rubí Aquesta és la primera de les accions que el consistori posa en marxa per l’aniversari que tindrà lloc el pròxim any. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament crea un web per commemorar el 50è aniversari de la rierada que va transformar Rubí

Aquesta és la primera de les accions que el consistori posa en marxa per l’aniversari que tindrà lloc el pròxim any.
Aquest diumenge 25 de setembre de 2011, un any abans del 50è aniversari de la rierada de 1962, l’Ajuntament ha posat en funcionament el primer dels projectes que està preparant per la commemoració d’aquest succés que va “marcar profundament la vida dels ciutadans i ciutadanes de Rubí, tant de les persones que la van patir de forma directa com de les que van treballar per la reconstrucció de la ciutat”, ha dit l’alcaldessa de Rubí, Carme García, durant la presentació del web de la rierada: Rierada 1962-2012. “Una rierada que – segons l’alcaldessa– no només ha marcat l’evolució de l’urbanisme de la nostra ciutat amb la creació del barri 25 de setembre i la pròpia riera com a separació entre una i altra banda de la ciutat, sinó que també ha forjat el caràcter dels rubinenscs i les rubinenques com a persones solidàries i capaces de superar situacions molts complicades”.

Però aquest web, que ha desenvolupat de forma directa l’Ajuntament, no és l’únic projecte que s’està preparant, ja que també està en marxa la producció d’un documental en col·laboració amb periodistes rubinencs, un recurs didàctic per a les escoles de la ciutat per tal que els alumnes coneguin els fets i que va suposar la rierada a la seva ciutat, una exposició temporal al Castell i un acte institucional pel dia que es commemori el 50è aniversari de la rierada al 2012. Tots aquests projectes que s’estan desenvolupant estan coordinats per una Comissió Tècnica, creada fa uns mesos, a la qual s’afegiran els partits polítics per tal que tothom pugui aportar i proposar noves activitats.

Participació de la població

www.rubi.cat/rierada és un web que s’haurà d’anar construint i enriquint amb la participació de tota la ciutadania que desitgi aportar el seu testimoni personal, documents gràfics, sonors o audiovisuals, entre d’altres. A partir de la posada en marxa d’aquest diumenge, els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin podran posar-se en contacte a través de la web, o a través de la Botiga de Rubí, el Museu Municipal Castell Ecomuseu Urbà o l’Arxiu Municipal.

El web inclou informació de testimonis; activitats d’agenda relacionades amb la commemoració de l’aniversari; la història abans de la rierada, el mateix dia, el posterior i la transformació de la ciutat; documentació diversa amb vídeos del NO-DO, reculls de premsa, audiovisuals, fotografies i bibliografia editada sobre el tema.