Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament crea la Xarxa Cívica i Solidària per apropar les entitats socials de la ciutat a la població Fins al mes de gener, el consistori organitza jornades de sensibilització a diferents barris per impulsar la col·laboració amb les entitats. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament crea la Xarxa Cívica i Solidària per apropar les entitats socials de la ciutat a la població

Fins al mes de gener, el consistori organitza jornades de sensibilització a diferents barris per impulsar la col·laboració amb les entitats.
L’Ajuntament de Rubí ha endegat el nou projecte Xarxa Cívica i Solidària amb l’objectiu d’apropar a la ciutadania les tasques desenvolupades per les més de vint entitats cíviques, solidàries i veïnals que desenvolupen diferents tasques i treballen a Rubí per a donar suport social i promoure la solidaritat entre els veïns/es a cada barri. La xarxa vol difondre les accions que les entitats desenvolupen al llarg de tot l’any, així com impulsar l’entrada a l’entitat a altres socis/es i/o usuaris/es i establir noves propostes col·laboració entre elles mateixes, etc. amb l’organització de diverses jornades lúdiques de sensibilització comunitària i cívica a diferents barris de Rubí. La següent d’aquestes jornades tindrà lloc el pròxim dissabte 10 novembre a la rambla del Ferrocarril on participaran entitats dels barris de Les Torres, 25 de setembre i Rubí 2000.

A més de les entitats de cooperació i civisme Creu Roja, Associació Catalana d’Enginyeria sense Fronteres, Casal d’Amistat Catalano Cubà José Martí, Rubí Solidari, Associació Compartir – Grup Social Marista, Viladecavalls Vida i Pau, Asociación Uruguayo catalana Los Botijas, ACSPROSC, IPA Rubí, Fundació Quetzal, Brasil País tropical, Y me llamo Perú, Asociación cultural ecuatoriana “A mi lindo Ecuador” i la recentment instal·lada a la ciutat Fundació Vicenç Ferrer, en cadascuna de les jornades participaran entitats veïnals que també desenvolupen accions al barri. A la de dissabte, està confirmada la participació de les entitats Entreveïns i AV. Les Torres.

Cadascuna d’aquestes jornades inclourà l’espectacle teatral i musical amb cançons infantils d’actualitat “La Volta al món en 80 ritmes” a càrrec de la Cia. Babèlicus, que representa la diversitat de la ciutadania i la necessitat de la solidaritat i cooperació entre les persones, i els estands de les diverses entitats que participin en cadascuna de les trobades en les quals exposaran els seus projectes, serveis i recursos.

La resta de trobades es faran:

  • 1 de desembre: Ca n’Oriol, Zona Nord i La Serreta a la plaça de Ca n’Oriol.
  • 15 de desembre: Can Fatjo, Sant Jordi Parc i Plana del Castell a la plaça Marqués de Barberà. Aquesta activitat coincidirà amb el lliurament del 7è Premi al Civisme que l’any passat va ser guanyat per una entitat d’aquest barri de la ciutat.
  • 12 de gener: centre a la plaça Doctor Guardiet.


El Servei de Mediació per la ciutat
Les trobades matinals als barris també comptaran amb la participació del Servei de Mediació de l’Ajuntament de Rubí per tal de donar a conèixer el servei i sensibilitzar a la ciutadania cap a la cultura de gestió pacífica dels conflictes i la millora de la convivència, alhora que informaran de les ordenances municipals relacionades amb la convivència ciutadana per tal de promoure una ciutat més cívica.

Una de les darreres experiències d’aquest servei de mediació ha estat una jornada participativa organitzada al barri de El Pinar fa uns dies, per què veïns i veïnes debatessin sobre la convivència i relacions segons la normativa municipal, i han proposat diverses línies d’accions per millorar la convivència al barri. Algunes de les que finalment es posaran en marxa, van sortir una desena de propostes dels més de 100 participants a la jornada, seran exposicions i xerrades sobre les conductes incíviques, la creació de grups de voluntaris que comunicaran al tècnic de desenvolupament comunitari del barri els aspectes a arranjar, fer campanyes de civisme i treballar el tema de forma especial amb els infants i distribuir informació pel veïnat per donar a conèixer la normativa a tothom.

Emmarcada en la campanya del consistori per fer una ciutat més cívica, aquesta nova xarxa vol impulsar la participació de totes aquelles entitats ciutadanies organitzades del nostre territori que treballin per a donar suport i promoure el civisme i la solidaritat veïnal a la ciutat.