Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament crea el Consell Municipal de Política Social, un nou òrgan de participació per debatre temes socials El plenari de constitució va comptar amb la participació de totes les forces polítiques i representants de les entitats. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament crea el Consell Municipal de Política Social, un nou òrgan de participació per debatre temes socials

El plenari de constitució va comptar amb la participació de totes les forces polítiques i representants de les entitats.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha presidit el plenari del nou Consell de Política Social de Rubí, en una sessió en la que es van presentar els objectius, l’organització, el funcionament i el reglament en el qual està basat aquest òrgan de participació municipal, que s’ha creat com a consell de participació democràtica local per a la informació, l’assessorament, avaluació i consulta en matèries pròpies de l’àmbit de serveis socials.

La creació d’aquest Consell, el reglament del qual va aprovar el Ple municipal del passat mes de desembre, és una de les demandes de la nova Llei 12/2007 de Serveis Socials, segons la qual els ajuntaments competents en matèria de serveis socials han de crear un consell sectorial per donar un espai de participació a la ciutadania i a tots els agents implicats en aquest àmbit.

El Consell, que es renovarà en cada legislatura i s’ha de reunir com a mínim un cop a l’any, està integrat per l’alcaldessa de Rubí, el regidor/a de l’Àmbit de Política Social i Ciutadania, un representant dels grups polítics presents al consistori, i altres representants d’òrgans i administracions vinculades als serveis socials de la nostra comarca, d’entitats d’iniciativa social de la ciutat, del Síndic de Greuges, d’entitats financeres, d’organitzacions sindicals, d’empreses prestadores de serveis socials, de comerciants, d’usuaris/es dels serveis socials i de col·legis professionals. El Consell Municipal de Política Municipal, el sisè òrgan d’aquest tipus que té ja la nostra ciutat junt amb el d’infants, el de la gent gran, l’escolar, el de comerç i el de solidaritat i cooperació, ha d’elaborar un informe anual sobre l’estat dels serveis socials a la ciutat.

Les comissions de treball que s’han creat en aquest nou òrgan consultiu han estat gent gran, infància i adolescència, acció social i inclusió social, convivència ciutadana i discapacitats. Les cincs comissions treballaran els diversos temes relacionats amb el desplegament local de la Llei de dependència, la Llei d’infància, la Llei de barris, etc. i elaboraran propostes i suggeriments alhora que avaluaran el sistema local de serveis socials. Aquestes comissions es reuniran les vegades que calgui segons acordin els membres integrants.