Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament convoca els rubinencs a la primera jornada participativa del projecte Buits plens Aquest dissabte, els ciutadans podran proposar quins usos volen donar a dos solars de la ciutat que actualment no es fan servir https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament convoca els rubinencs a la primera jornada participativa del projecte Buits plens

Aquest dissabte, els ciutadans podran proposar quins usos volen donar a dos solars de la ciutat que actualment no es fan servir
L’Ajuntament de Rubí organitza aquest dissabte la primera jornada participativa del projecte Buits plens. Amb aquesta iniciativa, el Consistori pretén afavorir la implicació de la societat civil en la definició dels usos de dos solars municipals que actualment estan en desús: el de la confluència entre els carrers de Prim i de Balmes, d’uns 450 m2, i el del c/ Primer de Maig, 41, d’uns 900 m2. Tot plegat, amb l’objectiu que, entre tots, es recuperin, s’adeqüin i es potenciïn aquests dos espais com a punts de convivència de la ciutat.

El projecte, que compta amb un pressupost de 100.000 euros (90.000 euros per a executar les obres i 10.000 euros per difondre el projecte i realitzar el procés de participació), forma part del Pla de Mesures Anticrisi 2014.

El procés participatiu s’ha dividit en dues sessions. La primera tindrà lloc aquest dissabte entre les 9.30 h i les 14 h. Durant la primera part de la sessió, que es durà a terme a l’auditori del Rubí+D, el Consistori explicarà als assistents la filosofia del projecte i els aspectes tècnics del procés participatiu. Els participants també coneixeran de primera mà experiències d’altres ciutats en la recuperació d’espais urbans, en el marc d’una taula rodona en la qual hi participaran Solars Vius de Lleida, el cREC de Rubí, Horts Socials de Tarpuna i Recreant Cruïlles de Buits Urbans de Barcelona. Posteriorment, els participants a la jornada es desplaçaran fins a la plaça del Doctor Pearson, just davant del solar del c/ Prim, on podran fer les seves aportacions i propostes per omplir els dos solars.

La segona sessió participativa es durà a terme el dijous 19 de juny. En aquesta trobada, els rubinencs escolliran, entre les propostes presentades i ja desenvolupades tècnicament, l’ús que tindrà cada espai.

Dues comissions
En el marc d’aquest procés es crearan dues comissions: una de tècnica, formada per tècnics de l’Ajuntament i de PROURSA (que adjudicaran i faran el control de les obres) i pels ponents de la taula rodona que hauran explicat les experiències dels seus municipis; i una de cívica, integrada per una representació dels ciutadans presents als tallers i els partits polítics amb representació al Ple municipal. La comissió tècnica haurà d’estudiar la viabilitat de les propostes presentades abans de ser aprovades, mentre que la comissió cívica s’encarregarà de fer un seguiment del projecte i de la seva adjudicació i execució.

Les accions que finalment es desenvolupin en aquests solars no podran superar els 90.000 euros en total i s’intentarà que el pressupost es reparteixi de manera equilibrada entre els dos espais. Les diferents propostes que facin els rubinencs hauran de ser plantejades en benefici de la col·lectivitat i no en benefici d’un grup o entitat. A més, els usos proposats hauran de fer referència a espais oberts i autosostenibles econòmicament.

Mural de Ministeria
Per tal de cridar l’atenció dels ciutadans i engrescar-los a participar en aquest procés, el col·lectiu cultural Ministeria està acabant de pintar un mural a la paret del solar del c/ Prim. Amb aquest dibuix, els artistes han volgut representar l’intercanvi d’idees entre diferents personatges.